ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο δρόμος προς το Final 4

Ο δρόμος προς το Final 4

Σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και  Σύρο θα «σφραγιστούν» την Τετάρτη τα  4 μοναδικά εισιτήρια προς το Final 4 του φετινού Κυπέλλου  Ελλάδος…

Ένας αγώνας, ένας νικητής, ένα εισιτήριο προς τα τελικά του Final 4. Η προημιτελική φάση του  Κυπέλλου Ελλάδος φιλοξενεί την Τετάρτη τέσσερεις αναμετρήσεις  με 8 ομάδες θέλουν να κλείσουν θέση για την τελική φάση της διοργάνωσης…

Στον Έβρο θα διεξαχθούνε οι δύο από τις τέσσερεις αναμετρήσεις καθώς Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας υποδέχονται ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ

Στην Αλεξανδρούπολη  ο Εθνικός μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ στην  Αθήνα θέλει να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του κόντρα σε Δικέφαλους και αυτή τη φορά απέναντι στον ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση.

Το έργο των «κυανόλευκων» είναι εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο σε έναν αγώνα νοκ-αουτ  κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα.

Ο Σάκης Μουστακίδης χωρίς προβλήματα ελπίζει η ομάδα του  να ανεβάσει την απόδοσή της προκειμένου να πάρει τη νίκη. Ο ίδιος μιλώντας για την αναμέτρηση τόνισε «Φαβορί για την πρόκριση είναι ο ΠΑΟΚ, αφού προέρχεται από μια μεγάλη εμφάνιση και νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού ενώ όπως φάνηκε είναι μια πλήρης ομάδα. Ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό νομίζω ότι έχουν ξεφύγει από τους υπόλοιπους, αλλά το Κύπελλο έχει πάντα το δικό του χαρακτήρα. Καμία ομάδα δεν κατεβαίνει για να χάσει κι εμείς θα μπούμε μέσα για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ο ΠΑΟΚ παρά την κούραση από το ντέρμπι του Ρέντη θέλει να πάει στο Final4 και να διεκδικήσει το πρώτο τίτλο αλλάζοντας επίπεδο την ομάδα.

Ο Καλμαζίδης έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεσή του υπογράμμισε «Πρόκειται για νοκ άουτ αγώνες, όπου δεν έχεις πολλά περιθώρια για να διορθώσεις τυχόν στραβοπάτημα. Υπάρχει κούραση από την προσπάθεια στον αγώνα της Κυριακής, αλλά όλοι έχουμε ξεχάσει το προηγούμενο αποτέλεσμα και το μυαλό μας είναι μόνο στον Εθνικό».

ΑΟΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, στην Ορεστιάδα, οι «πράσινοι» του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας μετά την ήττα τους στο Βραχάτι υποδέχονται τον Ολυμπιακό σε έναν αγώνα που ξυπνά μνήμες από το παρελθόν.

Ο Κώστας Δεληκώστας χρίζει φαβορί τον Ολυμπιακό και τονίζει «Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί αλλά σε μια δική του μέτρια μέρα εφόσον εμείς παίξουμε καλά θα διεκδικήσουμε την πρόκριση. Σίγουρα το ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί στον αγώνα πρωταθλήματος παίζει ρόλο κυρίως για την ψυχολογία μας και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου μας θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Ο Ολυμπιακός θέλοντας να διαχειριστεί την πρώτη του ήττα τη φετινή χρονιά θέλει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να διεκδικήσει στο Final 4 τον δεύτερο στόχο του.

Ο  προπονητής των ερυθρολεύκων» εκτός από την  κούραση δεν  αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα καθώς όλοι οι παίκτες του  είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Ο ίδιος υπογράμμισε « Πρόκειται για νοκ άουτ αγώνες, όπου δεν έχεις πολλά περιθώρια για να διορθώσεις τυχόν στραβοπάτημα. Υπάρχει κούραση από την προσπάθεια στον αγώνα της Κυριακής, αλλά όλοι έχουμε ξεχάσει το προηγούμενο αποτέλεσμα και το μυαλό μας είναι μόνο στον Εθνικό».

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ- ΚΗΦΙΣΙΑ

Στην Πάτρα η Παναχαϊκή μετά την πρόκρισή της επί της ΑΕΚ κοιτά κατάματα την Κηφισιά και ελπίζει να πάρει το εισιτήριο προς την 4άδα.

Ο Γιώργος Λυκούδης όμως δεν παραγνωρίζει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Α1 και Α2 λέγοντας «Για εμάς αυτά τα παιχνίδια με τις ομάδες της Volleyleague είναι ότι το καλύτερο κι όπως είχα πει και πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τέτοιους αγώνες. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με μια ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια είναι στις κορυφαίες της Α1 και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Από την πλευρά της η Κηφισιά που έχει αμφίβολο τον Παπαγγελόπουλο θα προσπαθήσει να δώσει για δεύτερη φορά της ιστορίας της την συμμετοχή της στο Final4 με τον Κώστα Αρσενιάδη να υπογραμμίζει «Παίζουμε με μια ομάδα πολύ φιλόδοξη που έχει κρατήσει τον κορμό της περσινής σεζόν όταν αγωνιζόταν στην Α1 κι είναι από τα φαβορί για την άνοδο. Πέρσι είχαμε χάσει εκεί κι είναι πολύ δύσκολη έδρα. Θέλει μεγάλη προσοχή το παιχνίδι. Είμαστε κουρασμένοι από τα συνεχόμενα ματς κι από τα ταξίδια, αλλά φιλοδοξώ να είμαστε υγιής και να πάρουμε την πρόκριση. Έχουμε μικροπροβλήματα αλλά έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά» .

ΦΟΙΝΙΚΑΣ  ΣΥΡΟΥ-ΛΑΜΙΑ

Τέλος στην Σύρο ο φιλόδοξος Φοίνικας  Σύρου έχοντας στην διάθεσή του τον Δημήτρη Χαραλαμπίδη που ξεπέρασε το διάστρεμμα που είχε υποστεί στην Κυψέλη, είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση απέναντι στη Λαμία.

Ο Παβλίσεβιτς κρατά χαμηλούς τόνους υπογραμμίζοντας «Τώρα παίζουμε εντός έδρας με τη Λαμία, αλλά δεν μας ξεγελά η βαθμολογική της θέση στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι μπορούν να παίξουν καλά, το απέδειξαν στον αγώνα πρωταθλήματος με την Κηφισιά. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο, πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο, αλλά με στόχο τη νίκη και την πρόκριση στο final-4 που θα είναι μία σημαντική επιτυχία για μας».

Η Λαμία που στοχεύει την παραμονή της στο πρωτάθλημα έχει δύσκολο έργο, ωστόσο ο Θανάσης Κατσιγιάννης ζήτησε από όλους να προσπαθήσουν για το καλύτερο και να είναι ανταγωνιστικός ο Γυμναστικός.

«Σίγουρα η ψυχολογία μας έχει αλλάξει προς το καλύτερο μετά τη σημαντική νίκη που πετύχαμε στο πρωτάθλημα που είναι κι ο βασικός μας στόχος. Ο αγώνας με τον Φοίνικα είναι για μας ένα καλό τεστ εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί» δήλωσε ο προπονητής των «γαλάζιων».

Αναλυτικά το πρόγραμμα

19.00, ΑΟ Ορεστιάδας – Ολυμπιακός ΣΦΠ (Ιωαννίδης, Τζεπκινλής)
19.30, ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΓΣ Λαμία (Φραγκάκης, Βουδούρης)
20.00, ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης, Βασιλειάδης)
21.00, Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 – ΑΟ Κηφισιάς (Πετούσης, Γκόλφης)