ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γιούρισιτς αντί-Βερμπόφ στον πάγκο της Κούζμπας

Ο Γιούρισιτς αντί-Βερμπόφ στον πάγκο της Κούζμπας

Η επίσημη ανακοίνωση της ρωσικής Ζενίτ Καζάν για επιστροφή του πρώην παίκτη – προπονητή της , Αλεξέι Βερμπόφ, φέρνει τον Κροάτη τεχνικό του Φοίνικα Σύρου, Ιγκόρ Γιούριτσιτς, στον πάγκο της ομάδας του Κεμέροβο.

Μπορεί ο Κροάτης τεχνικός (σ.σ φωτό με τον Θανάση Πρωτοψάλτη, που αποτελεί επίσης παρελθόν από την ομάδα) που οδήγησε φέτος τους “Πειρατές” στην κατάκτηση του 10ου τίτλου του Λιγκ Καπ Ν. Σαμαράς, να αρνήθηκε ευγενικά να σχολιάσει την είδηση, τόσο κατά την διαδικτυακή συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης της Βέροιας, όσο και αμέσως μετά την απονομή του τίτλου, ωστόσο ο ρωσικός τύπος, με αφορμή την αποχώρηση του Βερμπόφ από την ομάδα της Σιβηρίας, χρίζει ως αντικαταστάτη του 39χρονου Ρώσου τεχνικού τον “Συριανό”, Γιουρισιτς.

Έπειτα λοιπόν από 13 χρόνια παρουσίας του Βλαντιμίρ Αλέκνο στο τιμόνι της Ζενίτ Καζάν, η σκυτάλη της τεχνικής ηγεσίας πέρασε εδώ και λίγες ώρες και “με τη βούλα” από τον πολυνίκη ομοσπονδιακό τεχνικό του Ιράκ, στα γνώριμα χέρια του 39χρονου Βερμπόφ, με τον οποίο ο Αλέκνο είχε συνεργαστεί στην ομάδα και την περίοδο 2019-2020.

Η προσεχής σεζόν για τον πρώην λίμπερο της ομάδας του Καζάν, που φέτος ως προπονητής οδήγησε την Κουζμπάς Κεμέροβο στην 4η θέση της ρωσικής λίγκας, θα είναι η ένατη στη ομάδα της πόλης του Ταταριστάν. Για επτά σεζόν (2009/10, 2013 – 2019) υπερασπίστηκε τα χρώματα της Ζενίτ ως λίμπερο, έχοντας παίξει 238 αγώνες για την ομάδα και κέρδισε 20 τρόπαια μαζί της. Ως προπονητής εξάλλου κατέκτησε το Κύπελλο Ρωσίας του 2019.