ΔΙΕΘΝΗ

Ο Covid19 «χτύπησε» και τον Κονσταντίνοφ – Έχασε τo ματς στο Τρέντο (vid)

Ο Covid19 «χτύπησε» και τον Κονσταντίνοφ – Έχασε τo ματς στο Τρέντο (vid)

Έπειτα από τεστ COVID-19 που υποβλήθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Βούλγαρος τεχνικός της ρωσικής Lokomotiv Novosibirsk, Πλάμεν Κωνσταντίνοφ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα.

Αυτός ήταν και ό λόγος που ο πολυνίκης πρώην αθλητής των ελληνικών γηπέδων δεν ταξίδεψε στο Τρέντο  της Ιταλίας για τους αγώνες της ομάδας του στον A’ γύρο του Ε’ ομίλου για την 4η φάση του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της γηπεδούχου Τρέντινο, της γερμανικής Φρίντριχσχαφεν και του Τσεχικής Κάρλοβι Βάρι, που ολοκληρώθηκαν χθες, με τη συμμετοχή του διεθνούς μας διαιτητή Αλέξανδρου Μυλωνάκη.

Όπως συνέβη και στις 27 Νοεμβρίου, στο ματς του ρωσικού πρωταθλήματος με τη Νίζνι Νόβγκοροντ, στον πάγκο της πρωταθλήτριας ομάδας, βρέθηκε από 1-3/12 ο συμπατριώτης του β’ τεχνικός, Πέταρ Σοποφ, που δεν είχε στη διάθεσή του και δύο βασικούς του, Αμπάεφ και Κουρκάεφ.

Στην πρεμιέρα κόντρα στην Τρεντίνο, η ρωσική ομάδα αν και προηγήθηκε με 2-0 σετ, δεν άντεξε στην πίεση των Ιταλών, που με τους δύο πασαδόρους τους, Τζιανέλι και Σπερότο σε καραντίνα, λόγω κορονοϊού, έπαιξαν στην πάσα με τον Ολλανδό διαγώνιο Αμπντέλ Αζίζ Νιμίρ. Παρόλα αυτά ο διεθνής μπόμπερ των “οράνιε” παίζοντας ως πασαδόρος ξανά έπειτα από πολλά χρόνια, “οργίασε” στο τάι μπρέικ, αφού με 11 σερί δικά του σερβίς , εκ των οποίων 3 σερί άσοι, χάρισε με 3-2 (21-25, 23-25, 25-23, 25-23,15-2) την νίκη- ανατροπή στην ομάδα του και με 12 προσωπικούς του πόντους, τον τίτλο του MVP στον εαυτό του.

nimir

Την Τετάρτη, με α’ διαιτητή Μυλωνάκη, η Φριντριχσχάφεν υποχρέωσε με 3-0 (25-20, 25-23, 25-22) τους Ρώσους στην 2η συνεχόμενη ήττα, για να έρθει στο φινάλε του Α’ γύρου η νίκη της Λοκομοτίβ με 3-1 (25-29, 25-27, 25-28, 25-22) επί της Κάρλοβι Βάρι.

Η ομάδα του Κονσταντίνοφ με 4 πόντους κατέλαβε την 3η θέση στη βαθμολογία, όπου στην κορυφή φιγουράρει η Τρεντίνο με 8β, ακολουθεί δεύτερη με 6β η Φριντριχσχάφεν, ενώ τελευταία έμεινε χωρίς συγκομιδή βαθμών η Κάρλοβι Βάρι.

Οι  αγώνες του Β’ γύρου του ‘Ε ομίλου θα διεξαχθούν από 9-11 Φεβρουαρίου στη Γερμανία, ενώ στα προημιτελικά θα προκριθούν οι πέντε πρώτοι των ομίλων και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι.