ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μαντέκας «πετάει το γάντι» στον Παγιάν (φωτό)

Ο Μαντέκας «πετάει το γάντι» στον Παγιάν (φωτό)

Μετά από περίπου 20ήμερο ρεπό λόγω της διοργάνωσης του Κυπέλλου του Κόλπου (GGC) , η καρδιά του βόλεϊ στο Μπαχρέιν χτύπησε και πάλι σε ρυθμούς πρωταθλήματος, ενώ στις 17 Μαρτίου συγκρούονται δυο φίλοι και πρώην συμπαίκτες στην ΑΕΚ, ο Μαντέκας της Αλ Μπαχαράκ, με τον Παγιάν της Αλ Νάζμα.

Έχοντας πλέον προσαρμοστεί για τα καλά στις συνθήκες ζωής του Εμιράτου, ο Γιάννης Μαντέκας ερχόμενος από την Κηφησιά, ζει σε μια περιοχή κοντά στο κέντρο του Jufair, που μοιάζει πάρα πολύ με την πόλη των βορείων προαστείων της Αθήνας.

mantekas 1

Σαν να μην έφυγε ποτέ από την Κηφισιά

Πολλές φορές νιώθω σα να είμαι ακόμη στην Κηφισιά… Το στυλ της γειτονιά μου ειναι εντελώς «αμερικάνικο». Έχει Starbucks, Μc Donald’s, Papa johns, Subway, Domino’s pizza , KFC, αλλά και κάτι κινεζικά» εξηγεί ο Μαντέκας, που βέβαια ως επαγγελματίας αθλητής που προσέχει τη διατροφή του δεν επισκέπτεται συχνά τα παραπάνω στέκια. «Συνήθως τρώω από ένα ινδικό μαγαζί που φτιάχνει κοτόπουλο στη σχάρα και κάτι άλλα καυτερά τα οποία συνοδεύονται από πολύ ωραία ρύζια».

Κι αν η νέα γειτονιά του στο Μπαχρέιν θυμίζει πολύ στο Μαντέκα αυτή που άφησε στην Κηφισιά, η έδρας της Αλ Μπαχαράκ, μια ανταγωνιστικής ομάδα στα Αραβικά Εμιράτα, δεν μοιάζει καθόλου με το «Zirineio Sports Hall».

mantekas_tropaia

«Έχουμε δύο γήπεδα, ένα που κάνουμε προπόνηση και ένα που χρησιμοποιούμε για τους αγώνες, δύο τελείως διαφορετικά γήπεδα. Ειδικά η έδρα που παίζουν όλες οι ομάδες είναι ένα εκπληκτικό γήπεδο, με την πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο. Ωστόσο το άλλο γήπεδο, αν και είναι μικρότερο, έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για την Αλ Μπαχαράκ, καθώς εδώ στεγάζεται όλη η ιστορία και τα τρόπαια του συλλόγου μας» επισημαίνει στο Volleyplanet ο Μαντέκας.

Προκαλεί το φίλο και.. πελάτη του

Αγωνιστικά  με τον Έλληνα άσο στη σύνθεσή της η 3η ομάδασε του πρωταθλήματος «μετράει» τρεις νίκες και δύο ήττες με 3-2, με τον Γιάννη Μαντέκα να έχει κερδίσει με το ήθος και την αξία του ως παίκτης το σεβασμό της οικογένειας της αλλά και την αγάπη των οπαδών. «Μέχρι σήμερα έχω παίξει δυο ντέρμπι και είχε πολύ ωραία κερκίδα, με φιλάθλους και των δύο ομάδων να κάθονται μαζί, να παίζουν κάποια παραδοσιακά όργανα, σα νταούλια και να τραγουδάνε, μέσα σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα» δήλωσε ο Γιάννης Μαντέκας δύο μέρες πριν βρεθεί ξανά αντίπαλος στο φιλέ με τον Κολομβιανό πρώην συμπαίκτη του, Χόρχε Παγιάν (17/3).

mantekas_Muharraq

Μία κόντρα που κρατάει χρόνια, ενώ πολλές επίσης είναι και οι όμορφες στιγμές που έχουν μοιραστεί οι δύο παίκτες. «Ο Χόρχε είναι πραγματικά πολύ καλός μου φίλος. Παίζουμε χρόνια ως συμπαίκτες αλλά και αντίπαλοι και συνήθως τον κερδίζω. Είτε στην Α2 Ανδρών, όταν έπαιζα εγώ στον Κόροιβο και εκείνος στην Κόρινθο, είτε στην Α1 Ανδρών, εγώ με την ΕΑ Πατρών και εκείνος με τον Πανελλήνιο. Όμως είχαμε την χαρά να πανηγυρίσουμε και δυο κούπες μαζί, το 2012 το Κύπελλο στην Κύπρο και πέρυσι το ιστορικό League Cup Ν. Σαμαράς στην Αλεξανδρούπολη» επισημαίνει ο Μαντέκας στο Volleyplanet μέσω του οποίου μάλιστα βρίσκει την ευκαιρία «να πετάξει το γάντι» στον Παγιάν.

«Θέλω να πω στο Χόρχε να σταματήσει να μαθαίνει τους Άραβες… κακά ελληνικά (χαχαχα… γελάει) και μολονότι ξέρω πως στο γήπεδο θα κάνει τα πάντα για να μας κερδίσει, νομίζω πως δυστυχώς για εκείνον γνωρίζει από τώρα το τελικό αποτέλεσμα…».