Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο Ολυμπιακός του…. ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός του…. ΣΕΦ

Η παρουσία και η βράβευση του Ραϊμόν Βίλντε από τον ΣΕΠΠΕ αποτέλεσε μια καλή αφορμή προκειμένου ο Λετονός «πύργος» να θυμηθεί τα…. «παλιά» και να ξανασυναντήσει τους πρώην συμπαίκτες του… Αυτούς που το μακρινό 1992 γέμιζαν το ΣΕΦ και διεκδικούσαν την κορυφή της Ευρώπης κόντρα στα μεγαθήρια της Μεσατζέρο Ραβένα.

Οι αναμνήσεις όλων στη Νέα Φιλαδέλφεια ξύπνησαν αμέσως. Η παρουσία του… αγαθού γίγαντα του βόλεϊ, του Ραϊμόν Βίλντε αρκούσε για να θυμηθούν οι περισσότεροι την τρελή πορεία του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1992.

Να θυμηθούν τους επικούς αγώνες των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τότε που οι «ερυθρόλευκοι» του Γιάννη Λάϊου και του Στέφανου Πολύζου γέμιζαν το ΣΕΦ διεκδικώντας το όνειρο…

Ένα όνειρο που μπορεί να χάλασε στον τελικό η ιταλική Μεσατζέρο Ραβένα του Κίραλη, αλλά που χάρισε δόξα στους Βίλντε, Αμαριανάκη, Τριανταφυλλίδη, Μουστακίδη, Ντράγκοβιτς, Τερζάκη και Θεοδωρίδη.

Ο Βίλντε έχοντας πάρει το βραβείο δια χειρός Γιάννη Λάϊου απαντώντας αν περίμενε να κατακτήσει αυτά με τον Ολυμπιακό τόνισε «Ναι….. Όταν έχεις την καλύτερη ομάδα και τον καλύτερο προπονητή περιμένεις αυτά τα αποτελέσματα».

Όσο για την παλιοπαρέα που έσμιξε εκ νέου ο Γιώργος Ντράγκοβιτς απαντώντας το τι θυμάτε από το 1992 ήταν ειλικρινής απαντώντας «Τον Σωτήρη. Μιλάμε για παικτούρα μεγάλη»…

Ο Αμαριανάκης από δίπλα συμπλήρωσε για τον τρόπο που πανηγυρίζανε με τον Τριανταφυλλίδη «Ο Τριανταφυλλίδης έκανε καράφλα γιατί πανηγυρίζαμε με τον κούτελο. Το κάναμε μια φορά, ήταν γούρι και το συνεχίσαμε».

Από την πλευρά του ο Τριανταφυλλίδης τόνισε «Είναι κάτι στιγμές που μένουν για πάντα στον αθλητή.Εύχομαι και οι νέοι αθλητές να ζήσουν ανάλογες στιγμές».

Ο Γιάννης Φάκας από την πλευρά του υπογράμμισε πως «Αυτή ήταν μια ομάδα. Μια μεγάλη παρέα. Ήταν οικογένεια για αυτό έφθασε εκεί», ενώ ο Θεοδωρίδης συμπλήρωσε «Αυτές ήταν μεγάλες και όμορφες στιγμές που θα τις θυμόμαστε για χρόνια».