ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παπαδογούλας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Ο Παπαδογούλας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Το ελληνικό βόλεϊ θα έχει εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας με τον Μπάμπη Παπαδογούλα να είναι ο ένας εκ των δεκαέξι εκλεκτών της FIVB.

Πριν από 12 χρόνια ζούσε τη μαγεία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας με την ιδιότητα του επόπτη στο Ολυμπιακό τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ και τώρα γεμάτος χαρά ο διεθνής διαιτητής δηλώνει στην επίσημη σελίδα της ΕΟΠΕ: «Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο! Αυτό ήταν το υπέρτατο όνειρο. Το 2004 ήμουν επόπτης στην Αθήνα και τώρα σαν διαιτητής. Είναι κάτι μοναδικό και πραγματικά ξεχωριστό».

Μάλιστα, ο κ. Παπαδογούλας τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε βρεθεί και πάλι στην Βραζιλιάνικη μεγαλούπολη διευθύνοντας το τουρνουά Grand Slam που έπαιζε το ρόλο του test event. «Το μπιτς βόλεϊ γεννήθηκε στις ΗΠΑ αλλά γιγαντώθηκε στην Βραζιλία. Πέρσι στο test event σε όλη την Κόπα Καμπάνα έπαιζε μπιτς βόλεϊ και ποδόσφαιρο και νομίζω ότι είναι το πιο ιδανικό μέρος για να γίνει το Ολυμπιακό τουρνουά», ανέφερε.

«Σίγουρα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η Ελληνική διαιτησία τόσο στη σάλα, όσο και στην άμμο είναι υψηλού επιπέδου», τονίζει με νόημα ο μέχρι πέρσι τερματοφύλακας του Όλυμπου Γόννων (ένα χωριό δίπλα στην κοιλάδα των Τεμπών) ο οποίος για 14 χρόνια συνδύαζε την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή με αυτή του διαιτητή.

Κι αν και για τα δύο υπήρχαν τα γονίδια (ο πατέρας του Κώστας ήταν επίσης και τερματοφύλακας αλλά και διαιτητής βόλεϊ) σίγουρα για την εξέλιξη του στη διαιτησία του βόλεϊ έπαιξαν ρόλο κάποιοι άνθρωποι τους οποίους και ευχαρίστησε δημόσια.

«Όσον αφορά τη σάλα σίγουρα χρωστάω πολλά στον Βασίλη Αντωνούλη τον οποίο και θεωρώ δάσκαλο μου, ενώ για την άμμο πρέπει να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Παναγιώτη Ρουσάκη που με ανακάλυψε και στον Βασίλη Ράπτη που με έπλασε».