DARK ROOM

Ο Πρεναφέτα ύποτος για σεξουαλική κακοποίηση με θύματα δύο 18χρονες αθλήτριες

Ο Πρεναφέτα ύποτος για σεξουαλική κακοποίηση με θύματα δύο 18χρονες αθλήτριες

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών βρίσκεται ο θρυλικός βετεράνος Ισπανός πρώην διεθνής πασαδόρος και προπονητής της γυναικείας ομάδας AVG Almería Volley 2008, Κόσμ Πρεναφέτα Γκαρθία, καθώς  φέρεται να είναι ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση δύο νεαρών αθλητριών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, που ζήτησε  συνολικά, οι  οι υποτιθέμενες πράξεις για τις οποίες θα δικαστεί ο Πρεναφέτα έγιναν στις 28 Δεκεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια γεύματος στο σπίτι του κατηγορουμένου. Οι δυο κοπέλες είχαν πάει με την υπόλοιπη ομάδα στο σπίτι του προπονητή τους, αλλά κάποια στιγμή, όπως κατήγγειλαν, οι υπόλοιπες συναθλήτριές τους έφυγαν και ο Πρεναφέτα ζήτησε από τις δύο 18χρονες να μείνουν «λίγο ακόμα». Στη διαρκεια της βραδιάς ο Πρεναφέτα, φερεται πως φίλησε τόσο στα χείλη όσο και στο λαιμό τις δύο αθλήτριές του, χωρίς τη συγκατάθεση των νεαρών γυναικών, οι οποίες μάλιστα τον απωθούσαν «ανά πάσα στιγμή», ιδιαίτερα όταν ο 60χρονος τεχνικός αγγίξε τους γλουτούς, μίας εκ των κοριτσιών.

Η Εισαγγελία της Αλμερία αναφέρει στην προκαταρκτική της έκθεση, ότι ο 9ος Ολυμπιονίκης του 2000 στο Σίδνεϊ , το έκανε με «πρόθεση να ικανοποιήσει τις  επιθυμίες» και ότι αυτά τα υποτιθέμενα γεγονότα συνέβησαν χωρίς τη συγκατάθεση και των δύο αθλητριών, προσθέτωντας μάλιστα ότι ο ένας από αυτούς έχει «συμπτώματα κατάθλιψης». Έτσι, ο εισαγγελέας θεωρεί τον Πρεναφέτα ύποπτο δύο εγκλημάτων σεξουαλικής κακοποίησης, ζητώντας προσωρινή ποινή φυλάκισης δύο ετών για καθένα από αυτά και την επιβολή περιοριστικών μέτρων 200 μέτρων σε σχέση με τα θύματα για τρία χρόνια.