ΔΙΕΘΝΗ

Ο θρυλικός Χουαντορένα στη Μόντσα

Ο θρυλικός Χουαντορένα στη Μόντσα

O σουπερστάρ του παγκόσμιου βόλεϊ Οσμάνι Χουαντορένα θα παίξει για την ιταλική MINT Vero Volley Monza την ερχόμενη σεζόν 2024/2025.

Γεννημένος στην Κούβα και πολιτογραφημένος Ιταλός, ο θρυλικός ακραίος, είχε μια αξιοσημείωτη καριέρα στο ιταλικό βόλεϊ, με θητεία και διακρίσεις σε Τρέντο, Λούμπε Τσιβιτάνοβα και Μόντενα.

Τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του νέου άσου της Μόντσα περιλαμβάνουν έξι Πρωταθλήματα Ιταλίας, έξι Κύπελλα Ιταλίας, 3 τίτλους Champions League και 5 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Ως αρχηγός της εθνικής Ιταλίας, οδήγησε την ομάδα σε ένα ιστορικό ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

«Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος του Vero Volley Monza, ενός οργανωμένου και φιλόδοξου συλλόγου», δήλωσε ο Χουνατορένα.  «Η ομάδα είχε μια φανταστική σεζόν πέρυσι και σκοπεύω να συμβάλω στη συνεχή επιτυχία της. Η Monza υπόσχεται να είναι ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου και ανυπομονώ να ξεκινήσω».

Γεννημένος στην Κούβα από το 2003–2006 ο Χουαντορένα αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της χώρας, κατακτώντας μεταξύ άλλων το χάλκινο μετάλλιο στο World League. Αργότερα πήγε στην Ιταλία και το 2011 έλαβε την υπηκοότητα της γειτονικής χώρας. Έπαιξε με τους “ατζούρι” από 2015–2021 και κέρδισε, μεταξύ άλλων, το ασημένιο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ ήταν φιναλίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΔΙΕΘΝΗ
16/07/2024

Επιμένει… γαλλικά ο Ράπτης

Για δεύτερη σερί σεζόν, ο διεθνής Έλληνας ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα αφού μπορεί ο ΠΑΟΚ να του έδωσε… γη και ύδωρ...