ΔΙΕΘΝΗ

Ο Χέινεν επέστρεψε στους άνδρες ως νέος τεχνικός κομισάριος της Εθνικής Κίνας

Ο Χέινεν επέστρεψε στους άνδρες ως νέος τεχνικός κομισάριος της Εθνικής Κίνας

Σαν τα… πουκάμισα συνεχίσει να αλλάζει τους πάγκους ανδρών – γυναικών ο Βέλγος πρώην τεχνικός των Γυναικών της Γερμανίας, Βίταλ Χέινεν που εδώ και λίγες ώρες ανέλαβε καθήκοντας τεχνικού κομισάριου της ανδρικής ομάδας της Κίνας.

Για τον 54χρονο προπονητή, που την τελευταία σεζόν οδήγησε την τουρκική Νιλουφερ Μπελεντίγεσπορ στην 3η θέση του CEV Cup, η νέα του συνεργασία με την εθνική ομάδας ανδρών της Κίνας αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση που ήθελε να αντιμετωπίσει: “Θα αναζητήσω απάντηση στο ερώτημα γιατί μια ομάδα από μια χώρα με 1,5 δισεκατομμύριο κατοίκους και εξαιρετική προπονητική υποδομή δεν είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Θα προσπαθήσω να το αλλάξω αυτό” τόνισε ο κ. Χέινεν που αναλμβάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από την 31η  θέση στην παγκόσμια κατάταξη με στόχο την πρόκριση της κινεζικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Ο Βέλγος προπονητής, που παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του ως “εκλέκτορας” της γερμανικής εθνικής ομάδας γυναικών, της οποίας ηγείτο από το 2022, έχει διατελέσει επίσης ομοσπονδιακός προπονητής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Πολωνίας.

Στην ομάδα της Κίνας, όπου θα αντικαταστήσει τον Wu Sheng, θα γίνει ο δεύτερος ξένος προπονητής που έχει αυτόν τον ρόλο μετά τον Αργεντινό Raul Lozano. Το επιτελείο του κ. Χέινεν θα περιλαμβάνει τον προπονητή της BAIC Li Mu και 3 πρώην διεθνείς της Κίνας οι Lu Weizhong, Guo Peng και Cui Jianjun.

Η επίσημη παρουσίασή του Βίταλ Χέινεν θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 28 Απριλίου, μετά την προπόνηση της νέας του ομάδας.