ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζόραν Γκάιτς νέος υπουργός Αθλητισμού στη Σερβία

Ο Ζόραν Γκάιτς νέος υπουργός Αθλητισμού στη Σερβία

Ο 63χρονος Ζόραν Γκάιτς εντάχθηκε στη νέα κυβέρνηση της Σερβίας, αντικαθιστώντας τον Βάνια Ουντόβιτσιτς στη θέση του υπουργού Αθλητισμού.

Ο Γκάιτς οδήγησε την ομάδα ανδρών της Γιουγκοσλαβίας στη νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ το 2000, καθώς και στο χάλκινο στην Ατλάντα το 1996, διετέλεσε πρώην προπονητής με επιτυχία σε Άρη Θεσσαλονίκης, Α.Ο. Ορεστιάδας και Ολυμπιακό.

Από το 2016 που ο Γκάιτς είναι Πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ  οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών της χώρας πέτυχαν απόλυτα, με κυριότερες επιτυχίες μεταξύ άλλων στα  Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 2019, όπου σε άνδρες και γυναίκες τα τρόπαια κατέληξαν στην Σερβία, αλλά και των δύο σερί τίτλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών (2018, 2022).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος υπουργός Αθλητισμού της Σερβίας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες live στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού  TV Prva, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις, ο άνθρωπος που ποτέδεν έκρυψε την αγάη του για την Ελλάδα και το ελληνικό βόλεϊ, τόνισε μεταξύ άλλων πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην απογοητεύσει τους θαυμαστές του, αλλά και να συμβάλει στις νέες επιτυχίες του σερβικού αθλητισμού – είπε ο Gajić .

Η ανάληψη καθηκόντων του Γκάιτς στην υπουργική θέση σημαίνει αυτομάτως ότι σύντομα η Σερβική Ομοσπονδία Βόλεϊ θα έχει νέο πρόεδρο