Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οδεύει για Μπέργκαμο η Μλεΐνκοβα, στην Α2 Ιταλίας η Καράρο

Οδεύει για Μπέργκαμο η Μλεΐνκοβα, στην Α2 Ιταλίας η Καράρο

Στην Ιταλία θα συνεχίσουν την καριέρα τους δύο πρώην άσοι του Ολυμπιακού, η Τσέχα Μικαέλα Μλεΐνκοβα και η Ιταλίδα πασαδόρος, Τζούλια Καράρο, με τη διαφορά πως τις δύο πρώην “ερυθρόλευκες” συμπαίκτριες, από τη νέα σεζόν θα τις χωρίζει μία ολόκληρη κατηγορία.

Η διεθνής Τσέχα, μετά τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, δέχθηκε πολλές και μάλιστα… διηπειρωτικές προτάσεις, ωστόσο σύμφωνα με ιταλικές πηγές, θα ενισχύσει την ομάδα του Μπέργκαμο, στην προσπάθεια για διάκριση στη Serie A.

Mάλιστα η 30χρονη ακραία θα σμίξει ξανά στην ιταλική έδρα με τον Ιταλό πρώην προπονητής του Ολυμπιακού (2021-2022), Κάρλο Παρίζι,  ο οποίος γνωρίζει καλά την Κυπελλούχο Έλλάδας, από την παλιότερη θητεία του στην Εθνική Τσεχίας.

Παρουσιάστηκε επίσημα η Καράρο στη Μεσίνα

Εκτός όμως από τη Μλεΐνκοβα, παρελθόν έπειτα από ενάμιση χρόνο παρουσίας στα “ερυθρόλευκα” αποτελεί ήδη και η Ιταλίδα πασαδόρος, Τζούλια Καράρο. Η 30χρονη μαέστρος  έχοντας ως “προίκα” από τα ελληνικά γήπεδα το φετινό Κύπελλο Ελλάδας , δύο τίτλους  “φιναλίστ” πρωταθλήματος και δύο πλασαρίσματα στο ΤΟΠ 10 σε δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις (5η θέση στο CEV 2023, 9η θέση Challenge Cup 2024), θα συνεχίσει την καριέρα της στη Μέσινα, σε ομάδα της Α2 Ιταλίας, όπου επιστρέφει ξανά έπειτα από 7 χρόνια και την τελευταία της θητεία στην Έντου Όλμπια, για να ενισχύσει την προσπάθεια διάκρισης της Akademia Sant’ Anna για άνοδο στα “σαλόνια” του ιταλικού βόλεϊ.

Μάλιστα στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του συλλόγου για την επίσημη παρουσίαση του πρώτου της νέου αποκτήματος  ο πρόεδρος Fabrizio Costantino, αφού έπλεξε το εγκώμιο της Καράρο, προανήγγειλε πως ετοιμάζεται να πλαισιώσει την νέα πασαδόρο, με ανάλογες σημαντικές αθλήτριες και δυνατές μεταγραφές.

“Πιάνει δουλειά” στην Εθνική Βουλγαρίας

Εν τω μεταξύ ενώ στον πειραϊκό σύλλογο η διοίκηση σχεδιάζει προσεκτικά το χτίσιμο της νέας ομάδας που την προσεχή σεζόν θα κυνηγήσει με αξιώσεις τη διάκριση σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας, Λορέντζο Μιτσέλι, φορά το “σακάκι” του ομοσπονδιακού τεχνικού της Βουλγαρίας, ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας γυναικών, που έχει αρχίσει ήδη να προετοιμάζεται ενόψει του φετινού VNL.

Ο κ. Μιτσέλι  θα βρεθεί στη Βουλγαρία ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, τη Δευτέρα του Πάσχα δηλαδή, καθώς την επομένη (7 Μαΐου) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας θα δώσει μια σειρά φιλικών με την Ουκρανία στο κλειστό “Hristo Botev”. Στις 12 Μαΐου η εθνική ομάδα πετάει για την Αττάλεια της Τουρκίας, όπου διεξάγεται το πρώτο τουρνουά του League of Nations με αντιπάλους επί τουρκικού εδάφους, πέρα από την “οικοδέσποινα”, τις Ιαπωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Γερμανία και Γαλλία.