ΔΙΕΘΝΗ

Οι 6 ομάδες που πάνε… Παρίσι μέσω των Προολυμπιακών Τουρνουά Γυναικών

Οι 6 ομάδες που πάνε… Παρίσι μέσω των Προολυμπιακών Τουρνουά Γυναικών

Τα προκριματικό τουρνουά γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ολοκληρώθηκε σε Νίγκμπο (Κίνα), Τόκιο (Ιαπωνία) και Λοτζ (Πολωνία) με τις διεθνείς αθλήτριες που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες να μην καταφέρνουν δυστυχώς για τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παρίσι 2024 .

Νικήτρια του Α’ ομίλου Α ήταν η ομάδα της Δομινικανής Δημοκρατίας, η οποία με τοπ σκόρερ την Brielin Martinez (141π) κέρδισε έξι από τους επτά αγώνες. Την 2η θέση και την πρόκριση για την Πόλη του Φωτός κέρδισε η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία. Η Τσεχία του δικού μας Γιάννη Αθανασόπουλου κατέλαβε με 2 νίκες – 5 ήττες την 7η θέση.

Στον Β’ όμιλο, η φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και θριαμβεύτρια του Nations League 2023 Τουρκία, ήταν ασταμάτητη καθώς με 7 στα 7  έγινε η μοναδική ομάδα στα προολυμπιακά τουρνουά που κατέλαβε την 1η θέση αήττητη και πανάξια την πρόκριση για την “Πόλη του Φωτός”. Μαζί με την “γείτονα” στα γαλλικά γήπεδα θα βρεθεί και η Βραζιλία, που τερμάτισε 2η στον όμιλο.

Τέλος στον Γ’ όμιλο ΗΠΑ και Πολωνία, διεκδίκησαν στα ίσα την 1η θέση, η οποία μετά από ισοβαθμία σε νίκες και πόντους, κρίθηκε στα σετ (19-7 έναντι 20-8) υπέρ των Αμερικανίδων. Η Πολωνία πάντως, που δεν θα λείψει από ένα ακόμη Ολυμπιακό ραντεβού, μπορούν να καυχώνται πως ήταν η μοναδική διοργανώτρια προολυμπιακού τουρνουά που προκρίθηκε στο Παρίσι 2024.

Οι υπόλοιπες πέντε ολυμπιακές θέσεις  (εκτός της διοργανώτριας Γαλλίας) θα καλυφθούν βάση την παγκόσμια κατάταξη μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Nations League 2024.