ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Όλα έτοιμα στην Θεσσαλονίκη

Όλα έτοιμα στην Θεσσαλονίκη

Τους στόχους τους και τα πλάνα τους για τα παιχνίδια της Θεσσαλονίκης ανέφεραν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη Τζιάνι, Πιάτσα και Γκασπάρ λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων των ομάδων τους στο 2ο τουρνουά του World League.

Σλοβενία : Αποφασισμένη και έτοιμη για πρόκριση

Βήμα βήμα για να πάρει τις νίκες και την πρόκριση προς τα τελικά έθεσε ως στόχο ο Αντρέα Τζιάνι για την Σλοβενία. Παράλληλα ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για την επιστροφή του στην διοργάνωση έπειτα απο 22 χρόνια τονίζοντας «Το να βρίσκομαι εδώ είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα, γιατί επιστρέφω μετά από 22 χρόνια, όταν είχα κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ως παίκτης της εθνικής Ιταλίας. Αυτό το τουρνουά του World League είναι σημαντικό, έχουμε να αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες και θα πρέπει να πάμε βήμα – βήμα για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, όπως είναι ο στόχος μας».

Ο Γιάνι Κόβατσιτς τόνισε πως είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με το Κατάρ αλλά κι για την πρόκριση. «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στο Κατάρ και κατόπιν θα ασχοληθούμε με τους υπόλοιπους αντιπάλους. Ελπίζω να πάρουμε τρεις νίκες και να προκριθούμε στο φάιναλ φορ της Γερμανίας. Κάνει αρκετή ζέστη εδώ, αλλά είμαστε καλά προετοιμασμένοι» σχολίασε ο αρχηγός της Σλοβενίας.

Κατάρ : Να παίξουμε το καλύτερο βόλεϊ

Χαρούμενος που επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη και είδε γνώριμα πρόσωπα ήταν ο Ρομπέρτο Πιάτσα. Ο τεχνικός του Κατάρ αναφερόμενος στους αγώνες δήλωσε έτοιμος για εκπλήξεις και βεβαίως η ομάδα του να παίξει το καλύτερο βόλεϊ που μπορεί.

Ο Ιταλός τεχνικός του Κατάρ δήλωσε «Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη, αν και τα τελευταία παιχνίδια μου στον Ολυμπιακό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ δεν είχαν ευχάριστη κατάληξη. Η Σλοβενία του συμπατριώτη μου, Αντρέα Τζιάνι, έχει καλή ομάδα, αλλά υπάρχουν και άλλοι δυνατοί αντίπαλοι σ’ αυτό το γκρουπ. Ίσως πάντως δούμε κάποιες εκπλήξεις σ’ αυτό το τριήμερο. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το καλύτερό μας βόλεϊ εδώ στην Ελλάδα».

Απο την πλευρά του ο Αλί Μπαϊράμι επεσήμανε «Φέτος είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στο World League και έχουμε απέναντί μας πολύ καλές ομάδες. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι στο τουρνουά της περασμένης εβδομάδας, ώστε να κερδίσουμε εμπειρίες και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά».
Πουέρτο Ρίκο : Με στόχο την βελτίωση και τις εμπειρίες

Με στόχο να παρουσιαστούν καλύτεροι και βελτιωμένοι σε σχέση με το τουρνουά της Κοζάνης θα παραταχθούν στην Θεσσαλονίκη και το Αλεξάνδρειο οι Λατίνοι του Πουέρτο Ρίκο.

Τόσο ο Γκασπάρ,όσο και ο Σεκιέλ υπογράμμισαν πως θέλουν να μαζέψουν εμπειρίες και να βελτιώσουν το παιχνίδι τους.

Ο Ραφαέλ Γκασπάρ τόνισε «Όπως είπα και πριν από το τουρνουά της Κοζάνης, αυτή είναι μια σπουδαία εμπειρία για εμάς και για το νεανικό σύνολο παικτών που έχουμε. Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάσαμε βελτίωση από αγώνα σε αγώνα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να πάρουμε περισσότερες νίκες αυτή τη φορά», ενώ ο Σάντσες Σεκιέλ συμπλήρωσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ και έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με σπουδαίες ομάδες, απέναντι στις οποίες μπορούμε να βγάλουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι, όπως και στην Κοζάνη».

Το πρόγραμμα των αγώνων (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από ΕΡΤ2 και OTESport)

Παρασκευή 24/6
18:00, Σλοβενία – Κατάρ (OTESport7HD
21:00, Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο (ΕΡΤ2, OTESport7HD)

Σάββατο 25/6
18:00, Σλοβενία – Πουέρτο Ρίκο (OTESport7HD)
21:00, Ελλάδα – Κατάρ (ΕΡΤ2, OTESport7HD)

Κυριακή 26/6
18:00, Πουέρτο Ρίκο – Κατάρ (OTESport7HD)
21:00, Ελλάδα – Σλοβενία (ΕΡΤ2, OTESport7HD)

Η βαθμολογία του 3ου γκρουπ
1. Ελλάδα (3-0 νίκες-ήττες) 9 βαθμοί, 9-1 σετ
2. Σλοβενία (3-0), 9 βαθμοί, 9-2 σετ
3. Βενεζουέλα (2-1), 6 βαθμοί, 7-4 σετ
4. Μαυροβούνιο (2-0), 5 βαθμοί, 6-3 σετ
5. Ισπανία (2 -0), 5 βαθμοί, 6-3 σετ
6. Κατάρ (1-2), 3 βαθμοί, 5-7 σετ
7. Κινεζική Ταϊπέι (1-2), 3 βαθμοί, 4-6 σετ,
8. Πουέρτο Ρίκο (1-2), 3 βαθμοί, 3-6 σετ
9. Καζακστάν (1-2), 3 βαθμοί, 3-6 σετ
10. Μεξικό (0-2), 1 βαθμός, 3-6 σετ
11. Γερμανία (0-2), 1 βαθμός, 3-6 σετ
12. Τυνησία (0-3), 0 βαθμοί, 1-9 σετ

Προκρίνονται στο Φάιναλ φορ (1 & 2 Ιουλίου στην Φρανκφούρτη) οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μετά την διεξαγωγή 6 αγωνιστικών, καθώς και η διοργανώτρια Γερμανία.