DARK ROOM

Όλοι μας και μόνο του!

Όλοι μας και μόνο του!

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για τη σημερινή μέρα που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS στέλνει μέσα από τη σελίδα του το news247.gr με το βόλεϊ να έχει εκπρόσωπο σε αυτήν, το λίμπερο του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρο Πολυχρονιάδη.

Με αφορμή τη φωτογράφιση, το έμπειρο λίμπερο μίλησε στο Volleyplanet για αυτή την εμπειρία: “Έγινε για ιερό σκοπό και δεν έγινε στο περιθώριο πάμε όλοι να κάνουμε κάτι. Ο αθλητισμός είναι δίπλα στους οροθετικούς. Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι πολύ σημαντική και σώζει ζωές”, είπε ο Πόλυχρονιάδης.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

Στο ασπρόμαυρο της σκληρής αλήθειας, η κόκκινη ελπίδα. 44 άνθρωποι φωνάζουν: Το AIDS δεν είναι ανίκητο. Η ζωή είναι.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Ραντεβού αυθόρμητα, σχεδόν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ίσως γιατί πίστεψαν ότι με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν – έστω και λίγο – στην καταπολέμηση μιας ασθένειας που προκαλεί κοινωνικό στιγματισμό, τρομοκρατεί και έχει οδηγήσει στο θάνατο πάνω από 30 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως, από το 1981. Το σημείο συνάντησης κοινό (το στούντιο της Αγγελικής Παναγιώτου). Ναι, ήταν όλοι εκεί. Όλοι μαζί. Ηθοποιοί, μοντέλα, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και άνθρωποι της διπλανής πόρτας έβγαλαν τα ρούχα τους, δάκρυσαν, αντιστάθηκαν και ούρλιαξαν: Σταματήστε τη διάδοση του AIDS! Ήταν όλοι μαζί και η νόσος μόνη της. Γιατί όλοι μαζί, μπορούμε καλύτερα!

Μύθοι ή αλήθειες, φόβος ή ταμπού, προκατάληψη ή αυταπάρνηση και οι 44 απάντησαν στην ερώτηση:

“Αν ο/η σύντροφός σου διαγνωστεί με τον ιό του HIV/AIDS, ποια θα ήταν η πρώτη σου αντίδραση;”

ΤΟ AIDS ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ

Το HIV/AIDS αποτελεί παγκόσμια πανδημία. Το 2011 περίπου 34 έως 36 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν φορείς του ιού παγκοσμίως. Από αυτούς, περίπου 16,8 εκατομμύρια ήταν γυναίκες και 3,4 εκατομμύρια κάτω των 15 ετών. Από ασθένειες σχετιζόμενες με το AIDS πέθαναν το 2011, περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός μειωμένος κατά 25% σε σχέση με το 2005 (ωστόσο, ο αριθμός ισοδυναμεί με τα θύματα ενός πολέμου). Από το 1981, που θεωρείται ότι ξεκίνησε η επιδημία, έχουν πεθάνει συνολικά περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, το πρώτο κρούσμα AIDS εμφανίστηκε το 1981 και ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε το 1983. Μέχρι και το τέλος του 2011, οι συνολικοί θάνατοι στη χώρα μας ανήλθαν στους 1.714.

Δείτε ολόκληρη τη φωτογράφιση: ΕΔΩ