BEACH VOLLEY

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Πιλοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Beach Volley

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Πιλοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Beach Volley
Στο Ηράκλειο διεξήχθη το διήμερο 11-12 Μαΐου το 1ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα  Beach Volley Λυκείων, στα πλαίσια των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Οι  αγώνες, που είχαν πιλοτικό χαρακτήρα για φέτος,  διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ)  και της εκπροσώπου της κ. Ελένης Καζάκου σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) ΔΔΕ Ηρακλείου και τον πρόεδρό της κ. Ι. Καραγιαννίδη ΔΔΕ Ηρακλείου και στόχο είχαν την  ανάπτυξη του αθλήματος και τη διάδοσή του στα σχολεία .

Τα 26 ζευγάρια μαθητών και 12 ζευγάρια μαθητριών από 28  ΓΕΛ –ΕΠΑΛ από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν  και αγωνίστηκαν στις Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καρτερού (Karteros Beach Sports Center)  έγραψαν την πρώτη σελίδα  του Σχολικού Beach Volley στην Ελλάδα  προετοιμάζοντας  το δρόμο για την κανονική  διοργάνωση από το επόμενο έτος και προσφέροντας πλούσιο θέαμα με την αγωνιστικότητα και το ταλέντο τους.
Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης , το ΕΑΚΗ και με την αιγίδα του Υφυπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Στον τελικό Μαθητών προκρίθηκαν οι Βένιος Κων/νος –Χρηστάκος Ιπποκράτης του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου  και οι  Γαλιάκης Ιάσονας του Μουσικού Λυκείου Ρεθύμνου – Γαλιάκης Άρης του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.
Τον τίτλο του πρωταθλητή κατέκτησε το ζευγάρι του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου Βένιου Κων/νου- Χρηστάκου Ιπποκράτη  με 2-0 σετ μετά από ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι με εντυπωσιακές φάσεις.

Τρίτοι στην κατάταξη αναδείχθηκαν οι  Σουμελίδης Στέφανος   –Καλαϊτζής Αλέξανδρος του ΓΕΛ Ν. Αλικαρνασσού νικώντας 2-1 σετ τους  Χάσικο Ιωάννη του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου  –Θυμιατζή Κυριάκο του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου στον μικρό τελικό.

Στον τελικό Μαθητριών αγωνίστηκαν οι Τζάρο Χριστίνα του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου -Μαρκάκη Αικατερίνη του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου  με τις  Φετφατζή Ελευθερία – Αραμπατζή Δανάη του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου. Πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Τζάρο- Μαρκάκη με 2-0 σετ μετά από ένα δυνατό παιχνίδι.
Τρίτες αναδείχθηκαν οι Χατζηορφανού Απασία του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου –Σταυρουλάκη Μυρτώ του 1ου ΓΕΛ Ρεθύμνου νικώντας με 2-0 σετ τις Αλχούρι Μελίνα-Φρόντζου Αφροδίτη του 2ου ΓΕΛ Αρτέμιδας ( ΔΔΕ ΑΝ . Αττικής).

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριος  Αυγενάκης , ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Γεώργιος Πιτσούλης, η εκπρόσωπος της Ε.Ο.ΠΕ κ. Ελένη Καζάκου,  η εκπρόσωπος του ΕΑΚΗ  κ. Μαρία Παπαδάκη,  οι   Σύμβουλοι Εκπαίδευσης  Ηρακλείου κ. Γεώργιος  Θεοφιλίδης και κ. Νικόλαος  Αποστολάκης και η πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου (ΕΠΦΑΝΗ) κ. Ουρανία Ρινακάκη.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Πιλοτικού Σχολικού Πρωταθλήματος ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Beach Volley 2022-23 ευχαριστεί:
•όλους τους μαθητές , όλες τις μαθήτριες  και τα σχολεία τους για τη συμμετοχή τους και την αγωνιστική παρουσία τους. Ιδιαίτερα ευχαριστεί  τα ζευγάρια από το 2ο ΓΕΛ Αρτέμιδας (ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής) και από το Πρότυπο Λύκειο της  Ευαγγελικής Σχολής  Ν. Σμύρνης .
•Την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Πιτσούλη για την καθοριστική συμβολή τους στη διοργάνωση
•Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου για την  άψογη φιλοξενία των αγώνων στις «Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καρτερού»

•Το  Υφυπουργείο  Πολιτισμού και Αθλητισμού που συμπεριέλαβε  το σχολικό πρωτάθλημα υπό την Αιγίδα του.