ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ορφανίδης : «Κύτταρο του αθλητισμού το σωματείο»

Ορφανίδης : «Κύτταρο του αθλητισμού το σωματείο»

Στο πλευρό του Γιώργου Καραμπέτσου και τον συνδυασμό “Το Βόλεϊ Μπροστά” έθεσε ο πρόεδρος του Αίαντα Ευόσμου Θεόφιλος Ορφανίδης ο οποίος καλεί τα σωματεία να επενδύσουν στις ακαδημίες και τα αναπτυξιακά τμήματα.

Η ανακοίνωση και δηλώσεις του Θεόφιλου Ορφανίδη :

Ο Θεόφιλος Ορφανίδης, πρόεδρος του Αίαντα Εύοσμου, δείχνει έναν από τους τρόπους για να πάει Το Βόλεϊ Μπροστά. Συντάσσεται με τον Γιώργο Καραμπέτσο και θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές στην Ε.Ο.ΠΕ. με αποδεδειγμένα πετυχημένο έργο στον τομέα της ανάπτυξης και με προτάσεις για να είναι τα σωματεία στο επίκεντρο.

«Πρέπει να γίνει προσπάθεια να καταλάβουν όλοι ότι το κύτταρο του Ελληνικού αθλητισμού και του βόλεϊ είναι το σωματείο. Από εκεί ξεκινάνε όλα και καλούμαστε να δώσουμε την αξία στο σωματείο που έχει αναλάβει τη δουλειά να φέρει τα παιδιά στο βόλεϊ και να τους μάθει τα πρώτα τους βήματα» λέει ο επί μια δεκαετία παράγοντας του Αίαντα Εύοσμου και προσθέτει…

«Ζούμε σε μια διαφορετική εποχή, στην οποία καλούμαστε να μάθουμε τα παιδιά να περπατάνε και να τρέχουνε, να μπορέσουν να επιβιώσουν σε ένα ομαδικό άθλημα, να κοινωνικοποιηθούν, να σέβονται το ένα το άλλο, να σέβονται τον δάσκαλό τους, να σέβονται τον εαυτό τους και την προσπάθεια που κάνουν. Και μετά έρχεται η εκμάθηση του αθλήματος για να μπουν στο γήπεδο να κερδίσουν τις φοβίες τους και να εκτεθούν προς τον κόσμο, να χαρούν το παιχνίδι και να διεκδικήσουν τη νίκη σε καθαρά αθλητικά πλαίσια. Χωρίς άγχος, αν έχεις τις βάσεις, το αποτέλεσμα θα έρθει».

Με συνεχείς συμμετοχές και διακρίσεις του Αίαντα στα πανελλήνια πρωταθλήματα αναπτυξιακών ηλικιών, ο Θεόφιλος Ορφανίδης εξηγεί πως: «Θέλουμε από κάθε σωματείο, όσο μπορεί, να αναπτύξει τα δικά του παιδιά και να τους δώσει πάνω από όλα την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα όνειρά τους μέσα από το βόλεϊ. Θα δημιουργήσουμε από κοινού με τα σωματεία τις προϋποθέσεις για να υπάρξει επιτυχημένη ανάπτυξη. Προβλήματα θα υπάρχουν πάντα, με καλή διάθεση όμως και με εθελοντισμό, μπορούμε να τα ξεπεράσουμε και να κάνουμε τα σωματεία πραγματικά κύτταρα επιτυχίας».