ΔΙΕΘΝΗ

«Όρθια» η Βάσας του Αθανασόπουλου στο Κάποσβαρ, πάει για sweep!

«Όρθια» η Βάσας του Αθανασόπουλου στο Κάποσβαρ, πάει για sweep!

Μία ανάσα από το 3ο σερί νταμπλ (2022, 2023, 2024) στον πάγκο της Βάσας βρίσκεται ο Γιάννης Αθανασόπουλου, που πέρασε “δια πυρός και σιδήρου” από το Kaposvar. Η ομάδα της Βουδαπέστης, έστω και στο 5ο σετ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους τελικούς της Εxtraliga γυναικών και ετοιμάζεται την Τετάρτη (17/4) να “σκουπίσει”  το 9ο πρωτάθλημα Ουγγαρίας μπροστά στον κόσμο της.

Η νταμπλούχος Ουγγαρίας έκανε τα εύκολα δύσκολα στον πρώτο φετινό εκτός έδρας τελικό, καθώς προηγήθηκε με 2-0 σετ και στο 3ο σετ είχε τέσσερα match points!

Από τη στιγμή όμως που δεν τέλειωσε τον αγώνα, η γηπεδούχος τα’ δωσε όλα, ισοφάρισε 2-2 σετ και πάλεψε για την για την ολική ανατροπή.  Στο τέλος όμως η Βάσας, προηγήθηκε 11-13 και τελικά έπειτα από μάχη άνω των 2,5 ωρών και συνολικά 6 match points κατάφερε να φτάσει στην πολύτιμη νίκη 2-3 ( 23-25, 27-25, 30-28, 25-18, 12-15) και το 2-0 στη σειρά.

“Είπα και πριν από το ματς ότι περίμενα ότι η Kaposvar θα παίξει με ρίσκο, κάτι που έγινε ούτως ή άλλως” ξεκίνησε τις δηλώσεις του ανακουφισμένος ο Έλληνας προπονητής της Βάσας, Γιάννης Αθανασόπουλος και συνέχισε: “Εξαιτίας αυτού, είχαμε πολλές πιεστικές επιθέσεις, με τις οποίες ο αντίπαλος μας έβγαλε πλήρως από τη ζώνη άνεσής μας. Στο τέλος του τρίτου σετ, θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς, αλλά δεν το κάναμε και οι γηπεδούχοι πήραν νέα δύναμη από αυτό, απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ισοφάρισαν. Καταφέραμε να παίξουμε επιθετικά στο πέμπτο σετ, συγχαίρω τα κορίτσια που κατάφεραν να “σηκωθούν” από το παρκέ και να κερδίσουν το ματς. Συγχαρητήρια και στην Kaposvar, αμύνθηκαν καλά σήμερα, νομίζω ότι εκτός από το ματς, η υπέροχη ατμόσφαιρα ήταν η καλύτερη διαφήμιση για το ουγγρικό βόλεϊ”.