Όταν το τάραφλεξ γεμίζει ελπίδα και όνειρα-Νανόπουλος και Χασμπάλα στο τουρνουά του Ερμή Hγουμενίτσας
29/05/2025 01:07
Πριν από 14 χρόνια, στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» στην Ηγουμενίτσα, ένα όνειρο πήρε σάρκα και οστά. Ένα τουρνουά βόλεϊ, οργανωμένο με αγάπη και μεράκι από τον τοπικό Ερμή, έβαλε τις βάσεις για έναν θεσμό που κάθε χρόνο μεγαλώνει, δυναμώνει και κυρίως συγκινεί. Φέτος, οι διεθνείς άσοι Αλέξανδρος Νανόπουλος και Ματέο Χασμπάλα ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι σε μια πραγματικά απίθανη διοργάνωση!
Το μήνυμα του προέδρου Α.Μπάντιου είναι χαρακτηριστικό:
Έχουν περάσει 14 χρόνια από την πρώτη φορά που το κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» στην Ηγουμενίτσα, φιλοξένησε το παρθενικό τουρνουά βόλεϊ που διοργανώνει ο τοπικός Ερμής και κάθε φορά που η αυλαία πέφτει, αυτό που απομένει είναι τα τεράστια χαμόγελα στο πρόσωπα των παιδιών.
Κι αν ο Νίκος Πορτοκάλογλου πριν από αρκετά χρόνια τραγουδούσε «τα παιδιά στην κερκίδα, είναι η μόνη σου ελπίδα», εμείς στον Ερμή το έχουμε παραφράσει λίγο και κάθε χρόνο τραγουδάμε «τα παιδιά στο παρκέ είναι η μόνη μας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο γενικότερα».
Έτσι λοιπόν και φέτος φιλοξενήσαμε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας το κορυφαίο βολεϊκό φεστιβάλ της Δυτικής Ελλάδας, το οποίο και φέτος πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του Σάββα Θωμάζου, με τη συμμετοχή 350 παιδιών από 6 ομάδες που ανήκουν στην Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας.
Το ραντεβού μικρών και μεγάλων είχε δοθεί για το πρωί της Κυριακής 25 Μαΐου με το φετινό τουρνουά να έχει ως γκεστ σταρ τους διεθνείς αθλητές της Εθνικής Ανδρών Αλέξανδρο Νανόπουλο και Ματέο Χασμπάλα.
Αλέξανδρος και Ματέο αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση του Ερμή και αφιέρωσαν το ρεπό τους στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που έπαιξαν μαζί τους, απόλαυσαν την κάθε στιγμή δίπλα στους νεαρούς άσους και τους χάρισαν απλόχερα την αγάπη τους.
Ναι, τους κούρασαν και λίγο καθώς υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα καθώς όλα τα παιδιά ήθελαν να έχουν ένα αναμνηστικό από αυτή τη συνάντηση.
Το τουρνουά του Ερμή Ηγουμενίτσας έχει γίνει θεσμός και κάτι τέτοιες μέρες σαν κι αυτή που ζήσαμε την Κυριακή 25/5/2025 2025 μας θυμίζει το γιατί… Αλλά ταυτόχρονα μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε από το τώρα το επόμενο μεγάλο ραντεβού τον Μάιο του 2026.
Άγγελος Μπάντιος
Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας