ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: «Σκούπα» και τώρα… τελικοί για Βάσας και Αθανασόπουλο!

Ουγγαρία: «Σκούπα» και τώρα… τελικοί για Βάσας και Αθανασόπουλο!

Με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στη σειρά των ημιτελικών του πρωταθλήματος της Ουγγαρίας η Βάσας του Γιάννη Αθανασόπουλου πραγματοποίησε πασχαλιάτικα επίδειξη δύναμης επί της Fatum Nyíregyháza και προκρίθηκε πανηγυρικά για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό της Extraliga.

Στη σημερινή αναμέτρηση της Βουδαπέστης, ανήμερα του Πάσχα, η τρεμπλούχος Τσεχίας επικράτησε με 3-0 (25-6, 25-14, 25-22) των φιλοξενούμενων και παρέμεινε ακάθεκτη στο δρόμο της διατήρησης των κεκτημένων. Στη σειρά των τελικών θα αντιμετωπίσει την Békéscsaba.

“Είμαι περήφανος για τον τρόπο που έπαιξαν τα κορίτσια σήμερα και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους φανταστικούς φιλάθλους μας. Περιμένουμε τον αντίπαλό μας στους τελικούς, για τους οποίους προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε” τόνισε ο Έλληνας προπονητής της πρωταθλήτριας Τσεχίας, Γιάννης Αθανασόπουλος.

Παράλληλα ο επιτυχημένος Έλληνας τεχνικός εξέφρασε ευθαρσώς τη διαφωνία του με τους διοργανωτές της Extraliga για τον καθυστερημένο ορισμό της πρεμιέρας των τελικών:  “Δεν συμφωνώ που έχουμε άλλες 12 μέρες διάλειμμα μέχρι τον τελικό, ειδικά όταν έχουν τελειώσει και οι δύο σειρές των ημιτελικών στα τρία παιχνίδια. Θα άξιζε τον κόπο η Λίγκα  να βρει μία λύση για αυτό την επόμενη σεζόν, έστω και για την πιθανή μεγαλύτερη ξεκούραση των αθλητριών της εθνικής ομάδας”.