ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Το πήραν και το… σήκωσαν Αθανασόπουλος – Αντιφάκος με Βάσας (fot-vid)

Ουγγαρία: Το πήραν και το… σήκωσαν Αθανασόπουλος – Αντιφάκος με Βάσας (fot-vid)

Ημέρα στέψεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Σάββατο 6 Μαϊου, αφού μετά την ιστορική στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ και της βασίλισσας Καμίλα της Αγγλίας, της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού στον ιστορικό τελικό του ΟΑΚΑ, ακολούθησε η δεύτερη συνεχόμενη στέψη πρωταθλητή του Γιάννη Αθανασόπουλου και του συνεργάτη του Αργύρη Αντιφάκου, που οδήγησαν τη Βάσας στην  “back to back” κατάκτηση του νταμπλ και μάλιστα με “sweep”.

Παρουσία 1000 φίλων της Βάσας που μετά το 2-ο σε ισάριθμους τελικούς ανυπομονούσαν για το 3χ3 και τη φιέστα στη Βουδαπέστη, η κάτοχος του τίτλου δεν τους “χάλασε το χατίρι”. Με τον αέρα υπεροχής η ομάδα του Αθανασόπουλου πήρε τη “σκούπα”  στο κλειστό Folyondár και με το επιβλητικό 3-0 (25-11, 25-17, 25-13) επί της φιναλίστ Swietelsky-Békéscsaba, που υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Βάσας, που υπερασπίστηκε τα κεκτημένα της και έφτασε τους 8 τίτλους πρωταθλήματος.

Μετά το ματς μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ο Έλληνας “αρχιτέκτονας” των επιτυχιών της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, δήλωσε δικαιωμένος τα εξής: “Παίξαμε υπέροχο βόλεϊ  σήμερα, αποδείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ουγγρική ομάδα τη σεζόν 2022/23. Συγχαίρω τους παίκτες, ευχαριστώ τον János Jámbor και τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους όλη τη χρονιά” τόνισε ο Γιάννης Αθανασόπουλος που έφτασε τους 4 τίτλους σε 3 διαφορετικές Λίγκες: 2013 Ολυμπιακός, 2019 Στουτγκάρδη (Γερμανία) και 2022, 2023 Βάσας Βουδαπέστης.

Για τον Ναουσαίο Αντιφάκο, αυτό ήταν το δεύτερο νταμπλ στην καριέρα του στους πάγκους ομάδων, μετά το  πρωτάθλημα και Κύπελλλο που πανηγύρισε τη σεζόν 2021-2022 στο πλευρό του Λαρισαίου Σωτήρη Γκότση με την φινλανδική Πόλκι Κουουσάμο, όπως έπραξε και φέτος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πέρα από το νταμπλ, ο Χολαργιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός των Γυναικών της Τσεχίας, που θα βρίσκεται στον πάγκο της νταμπλούχου Ουγγαρίας μέχρι το καλοκαίρι του 2026, οδήγησε τη Βάσας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δείτε στο video τον τελευταίο πόντο της σεζόν που έδωσε το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς και τη στέψη της Βάσας.