DARK ROOM

Π. Μαρτίνος: «Καρφί» στο κατεστημένο (fotos) !

Π. Μαρτίνος: «Καρφί» στο κατεστημένο (fotos) !

Τον Παντελή Μαρτίνο τον γνωρίσαμε πριν πολλά χρόνια, όταν συμμετείχε  στα τουρνουά μπιτς βόλεϊ Novasports ως «Λεβεντόκαρδος», «Λεβέντης του Λεβέντη» ή ως παίκτης άλλων ομάδων με ευρηματικά ονόματα προς τιμήν του πολιτικού, Βασίλη Λεβέντη.

beach_martinos

«Με το καλό και Βουλευτής…» τον πείραζαν, συναθλητές και αντίπαλοι για… πλάκα από τότε, ξέροντας τη συμπάθειά του στον «προέδρο» της Ένωσης Κέντρου ακόμη και εκείνα τα «πέτρινα χρόνια», που για τους περισσότερους, ο Λεβέντης  με την “άσχημη” φρασεολογία και τις… επικές φραπεδιές ήταν μία ακόμη «γραφική» φιγούρα της πολιτικής σκηνής.

Όλα όμως δείχνουν πλέον πως ήρθε η ώρα του Λεβέντη και μαζί η δικαίωση του γνωστού οπαδού του ΟΦΗ, που ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου φιγουράρει στη λίστα υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια του Ηρακλείου.

martinos_pantelis

Έχοντας ενσαρκώσει στην καριέρα του στο “σανίδι” μεταξύ άλλων, τον «πρίγκιπα Ζίγκφριντ» στη “Λίμνη των Κύκνων”, τον «Τρυγαίο» στην “Ειρήνη” του Αριστοφάνη, αλλά και τον δαιμόνιο Φιγκαρο στον “Κουρέα της Σεβίλλης”, για τον επαγγελματία ηθοποιό Μαρτίνο, ο ρόλος του βουλευτή, φαντάζει… παιχνιδάκι!

martinos_theatro

Πέρα όμως από τα λόγια και τις υποσχέσεις, ο υποψήφιος του Λεβέντη  σύμφωνα με κάποιες θέσεις που ανέπτυξε στο Volleyplanet, δείχνει αποφασισμένος να κάνει όχι μόνο έργα, αλλά πραγματικές… τομές. “Ήρθε η ώρα του Λεβέντη να μπει στην Βουλή δυναμικά. Ίσως αυτό να είναι η αρχή της επανάστασης κόντρα στο σύστημα, κόντρα στους βολεμένους, κόντρα στη συνέχιση της κάκιστης πολίτικης των τελευταίων χρόνων” τόνισε ο περσινός πρωταθλητής του 150υ Beach Volley Tournament και “ξεδίπλωσε” τις σκέψεις του.

Για την Παιδεία: Η παιδεία πάσχει! Κάθε κυβέρνηση αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά αυτό δεν αρκεί. Οι αλλαγές πρέπει να ξεκινούν από τις χαμηλές βαθμίδες. Η εκπαίδευση πρέπει να δημιουργεί σκεπτόμενους πολίτες και όχι άτομα που ενδιαφέρονται για το ατομικό τους συμφέρον. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να πάψει να καλλιεργείται.

martinos_skyli

Λόγω της πρόσφατης έναρξης της σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να πούμε δύο πράγματα για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν. 25.000 κενά σε πρωτοβάθμια κ δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι έχει εγκριθεί μεν η πρόσληψη των αναπληρωτών, αλλά πότε αυτοί θα παρουσιαστούν στα σχολεία; Λύση είναι οι αποσπασμένοι να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.

Δεύτερο μείζον πρόβλημα είναι πως έχουν να γίνουν διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ από το 2010 ενώ παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί παρά πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές. Έχουν δημιουργηθεί αυτά τα 5 χρόνια τεράστια κενά.. Κάποια σχολεία προχθές δεν άνοιξαν, ενώ τα περισσότερα άνοιξαν με ελάχιστους εκπαιδευτικούς. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις ΑΜΕΣΑ!!

Για το μεταναστευτικό: Πρέπει και η Ευρώπη να μεριμνήσει για όλους αυτούς τους μετανάστες τους οποίους δεν μπορεί η Ελλάδα να τους περιθάλπει. Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο, να σεβαστούμε αυτούς όλους τους ανθρώπους. Δεν είναι λύση ούτε να τους χτυπάμε, ούτε να τους πνιγούμε στη θάλασσα. Πρέπει να μπουνε αυτά τα θέματα σε ένα τραπέζι, κάτι το όποιο δεν έχει γίνει με τις εκαστοτε κυβερνήσεις.

martinos_xoros

Για τα πολιτιστικά: Η Κρίση μπορεί να φαίνεται ότι είναι οικονομική αλλά στην ουσία της είναι κρίση κοινωνική, κρίση αξιών. Η Πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί και να προάγει τον Πολιτισμό. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις Αξίες, στα ιδανικά, στο Πνεύμα. Η Ελλάδα κάποτε διέδωσε τον πολιτισμό στην Ευρώπη, αλλά ο πολιτισμός έχει “βαλτώσει” πια στην χώρα μας που παρουσιάζει εδω και χρόνια σε όλους τους τομείς μια στασιμότητα. Μετά το 2004 τα περισσότερα ολυμπιακά έργα αφέθηκαν στην μοίρα τους. Χωρις συντήρηση, χωρίς φύλαξη, χωρίς τίποτα…

Για τον αθλητικό τουρισμό: “Αν δούμε το γεωγραφικό σημείο της Χώρας μας θα καταλάβουμε ότι το μισό χρόνο έχουμε καλοκαίρι!Έξι μήνες το χρόνο θα μπορούσαμε να έχουμε τουρισμό. Αυτό θα το καταφέρουμε εάν δώσουμε βαρύτητα στα αντίστοιχα αθλήματα και ένα από αυτά είναι το beach volley, στο οποίο τυγχάνει  είμαι ενεργός παίκτης από το 1996 και εδώ κι ένα χρόνο συνεργάτης του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη στην προπονητική. Ό, τι και να πει κάνεις για τις διακρίσεις και τις γνώσεις του αυτού του ανθρώπου γύρω από τον χώρο είναι λίγο…

beach_martinos1

Φτιάχνοντας λοιπόν κατάλληλες υποδομές θα μπορούμε να φέρνουμε τουρίστες από όλο τον κόσμο, πραγματοποιώντας διοργανώσεις για όλα τα επίπεδα και γιατί όχι, για όλες τις ηλικίες. Θα είναι χαρά μου να μπω μπροστάρης σε μία τέτοια προσπάθεια.

martinos_pantelis_ofi

Για το Ηράκλειο: Αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές λόγω της αγάπης μου για τον τόπο καταγωγής μου. Πολλά είναι τα προβλήματα εκεί. Έργα μισοτελειωμένα. Το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, ένα “στολίδι” του Ελληνικού και του Κρητικού Αθλητισμού βρίσκεται σε… μαύρα χάλια.

Ο ιστορικότερος επαρχιακός σύλλογος, το ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ο Ο.Φ.Η φυτοζωεί γιατί λάθος άνθρωποι ανέλαβαν τα ηνία του συλλόγου. Ο Ο.Φ.Η πρέπει να επανέλθει και πάλι στην”ελίτ” και όχι να βολοδέρνει στο πουθενά. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Κρήτη και ΔΕΝ πρέπει να πάνε χαμένα.

Αλλα προβλήματα της πόλης είναι η ανεπαρκής φωταγώγηση στους δρόμους. Η έλλειψη φύλαξης σε πολλά σημεία της πολης. Πριν από δύο εβδομάδες μια κοπέλα μπαίνοντας στο λιμάνι έπεσε και πνίγηκε για να δώσει τέλος στη ζωή της οδηγώντας και ρίχνοντας το αυτοκίνητο της στην θάλασσα.  Εάν ο χώρος φυλασσόταν,  η κοπέλα σήμερα θα ζούσε. Πραγματικα είναι κρίμα να υπάρχουν τόσοι αργόμισθοι στο δημόσιο και να μην υπάρχουν χρήματα για τόσες ανάγκες.

martinos_lyra

Και για το τέλος ο Παντελής Μαρτίνος αφιέρωσε στο Volleyplanet, τι άλλο… από μια κρητική  μαντινάδα!

“Άνανδροι και γενίτσαροι
τη μοίρα μας ορίζουν
μα η Αντρειά κι η Λεβεντιά
ΠΑΝΤΑ θα ξεχωρίζουν”…