ΔΙΕΘΝΗ

«Παγκόσμιες» Ιταλία, Γερμανία

«Παγκόσμιες» Ιταλία, Γερμανία

«Με το δεξί» ξεκίνησαν τους αγώνες τους στους 8 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών U18 στο Πλόβντιβ Ιταλία και Γερμανία, καθώς στοςυ αγώνες για τις θέσεις 5-8 της διοργάνωσης επικράτησαν με 3-1 (20-25, 25-23, 25-16, 5-18) της Τσεχίας και 3-0 (25-17, 25-12, 25-15) της Πολωνίας αντίστοιχα και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Για την Ιταλία, που κατάφερε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία του πρώτου σετ, όπου οι Τσέχες με τις επιθέσεις της Σούκα και πρωταγωνίστρια την τοπ σκόρερ Μέιντλοβα (14π)κατάφερα να προηγηθούν 1-0, η Εγκονου είχε τις λύσεις στη συνέχεια καθώς με 23 πόντους (10 περισσότερους από τη διαγώνια Πιάνι) εκ των οποίων 8 άσοι και 5 μπλοκ της Μαντσίνι, που σήκωσε τείχος στο φιλέ, τελειώνοντας το ματς με, πήρε τη νίκη, που στέλνει τις νεαρές Ιταλίδες του Μενκαρέλι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ακόμη πιο εύκολο έργο, είχε η Γερμανία, που έκανε περίπατο με 3-0 επί της Πολωνίας. κάτι που σίγουρα θα γέμισε παράπονο τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής μας, Γιάννη Ανδρεάδη, που σίγουρα θα πέρασε από το μυαλό του ότι θα μπορούσε στη θέση των «πεταλούδων» του Τιτμπολ να ήταν οι διεθνείς μας, αν κέρδιζαν στο Σάμοκοβ το ματς κόντρα στις Γερμανίδες. Τοπ σκόρερ για τις νικήτριες, που κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς ήταν με 15 πόντους, εκ των οποίων 5 άσοι η Βανέσα Αγκμπορτάμπι, 11 πόντους πρόσθεσε η διαγώνια Όρτμαν, ενώ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2013, Πολωνία, μοναδικές με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν οι Μούρεκ και Ρασινσκα, αμφότερες με 11 πόντους.