ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιο από τον… καναπέ και για τον Λεόν!

Παγκόσμιο από τον… καναπέ και για τον Λεόν!

Οριστικά χωρίς τον Κουβανοιπολωνό σουπερστάρ του παγκόμσιου βόλεϊ Βιλφρέντο Λεόν θα διεξαχθεί το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (26 Αυγούστου-11 Σεπτεμβρίου), μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Πολωνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ για τον άσο της “οικοδέσποινας” ομάδας.

«Έπειτα από ιατρική διαβούλευση και μια σειρά διαπραγματεύσεων μεταξύ του προπονητή και των γιατρών, αποφασίστηκε ότι η ένταξη του Λεόν στην αποστολή της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ήταν πολύ επικίνδυνη. Δεν θα λάβει μέρος στο τουρνουά. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Βιλφρέντο και σε όλους τους εμπλεκόμενους που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να επιστρέψουν τον παίκτη μας στο γήπεδο το συντομότερο δυνατό», τονίζει η ανακοίνωση της Πολωνικής Ομοσπονδίας.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Ιουνίου ο 29χρονος βολεϊμπολίστας είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο. Εντάχθηκε στην προετοιμασία της Πολωνίας την περασμένη εβδομάδα στο προπονητικό κέντρο της Σπάλα και είχε στόχο να συμμετάσχει  στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι στο 100% της απαιτούμενης  φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Η οριστική απουσία του Λεόν έρχεται να προστεθεί σε αυτές των Ζάιτσεφ (Ιταλία) και Ισακ Σάντος (Βραζιλία) κάτι που ασφαλώς αποτελεί πλήγμα όχι μόνο για τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες, αλλά και για το γόητρο της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί φέτος σε Πολωνία και Σλοβενία.