ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς Λεόν, Ζάϊτσεφ και Σάντος;

Παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς Λεόν, Ζάϊτσεφ και Σάντος;

Με τις ηχηρές απουσίες δύο εκ των κορυφαίων άσων  του κόσμου και εξαιρετικά αμφίβολο τον σουπερστάρ, για πολλούς του αθλήματος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από 26 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου σε Πολωνία και Σλοβενία, χάνει σίγουρα κάτι από τη “λάμψη” του, πριν από το εναρκτήριο σερβίς.

Ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ (PZPS) Σβιντέρσκι μίλησε για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Βιλφρέντο Λεόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έπειτα από την πρόσφατη  χειρουργική επέμβαση στο γόνατο τον Ιούνιο.

«Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχει ο Λέον στο Παγκόσμιο, αλλά η πιθανότητα είναι πολύ μικρή. Ο Βιλφρέντο έχει το δικό του πρόγραμμα αποκατάστασης, αλλά είναι ευπρόσδεκτος στη Σπάλα (το κέντρο προετοιμασίας της εθνικής Πολωνίας) και μπορεί να συμμετάσχει στην ομάδα ανά πάσα στιγμή. Ο προπονητής κ. Γκρμπιτς μίλησε μαζί του, αλλά τώρα όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα πάει η θεραπεία”, δήλωσε ο επικεφαλής της πολωνικής ομοσπονδίας.

Στο «στρατόπεδο» της Ιταλίας ο αρχηγός της σκουάντρα ατζούρα, Ιβάν Ζάϊτσεφ «κόπηκε» από το Ιταλό εκλέκτορα Φερντινάντο Ντε Τζιόρτζι καθώς μετά τους Romanò και Pinali ήταν  η τρίτη επιλογή του «Φέφι». Από τη στιγμή λοιπόν που ο Ζάϊτσεφ μέλος της 14άδας για το Παγκόσμιο επέστρεψε από το προπονητικό κέντρο του Καβαλέζε, στο σπίτι του, μολονότι όπως ανακοίνωσε η ιταλική Ομοσπονδία «ήταν υπόδειγμα αθλητή στις υποχρεώσεις του».

Το ραντεβού του αθλήματος σε Πολωνία και Σλοβενία χάνει επίσης και ο Βραζιλιάνος συμπαίκτης του Ζάϊτσεφ στη Λούμπε Τσιβιτανόβα, Isac Santos.

Ένα πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, που διαγνώστηκε πριν από λίγα χρόνια, έβγαλε τον 31χρονο σέντερ «νόκ άουτ» από την «σελεσάο» Η απόφαση μάλιστα ελήφθη από κοινού από τον παίκτη και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας αυτή την Πέμπτη. Ο Isac Santos, που πλέον θα αφοσιωθεί στη θεραπεία του, ένιωθε ότι θα έπρεπε να δώσει πλήρη προσοχή σε αυτήν την ιατρική κατάσταση τώρα, καθώς δεν θα υπήρχε χρόνος για θεραπεία πριν από την εμφάνιση για την ιταλική Λίγκα 2022/2023.

Έτσι, κοινοποίησε την απόφαση στην τεχνική επιτροπή της Βραζιλίας, η οποία κατανόησε και συμφώνησε με τα επιχειρήματα. Ο διεθνής των “βερντεόρο” υποφέρει από ενοχλήσεις από το 2016, αλλά μέχρι σήμερα ξεπέρναγε την ενόχληση με φυσικοθεραπεία.

Στη θέση του άτυχου Βραζιλιάνου μπλοκέρ  ο  Ρενάν νταλ Ζότο, κάλεσε για προετοιμασία στη Saquarema το νεαρός Léo της Sesi.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...