ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιο ρεκόρ του βόλεϊ στη Νεμπράσκα με 92.003 θεατές σε αθλητική διοργάνωση γυναικών

Παγκόσμιο ρεκόρ του βόλεϊ στη Νεμπράσκα με 92.003 θεατές σε αθλητική διοργάνωση γυναικών

Νεμπράσκα και η Ομάχα κατέρριψαν χθες το ρεκόρ όλων των εποχών όσον αφορά την προσέλευσης θεατών σε  οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση γυναικών, καθώς 92.003 θεατές γέμισαν το Memorial Stadium στο Λίνκολν της Νεμπράσκα, την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Cornhuskers. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στον αγώνα μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Βόλφσμπουργκ για του UEFA Champions League γυναικών του 2022, όπου οι παρευρισκόμενο Camp Nou ξεπέρασαν τους 91.648.

Σε αυτήν  την ιστορική “γιορτή” του βόλεϊ στο Memorial Stadium, οι δύο πανεπιστημιακές ομάδες των Nebraska-Kearney και Wayne State, πραγματοποίησαν μέσα σε μία ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα, έναν αγώνα επίδειξης στο περιθώριο του αγώνα football μεταξύ των Cornhuskers και της Omaha. Για την ιστορία στον αγώνα του βόλεϊ “μίλησε η έδρα” με τις γηπεδούχες Huskers” να κερδίζουν 3-0 (25-14, 25-14, 25-13) τις φιλοξενούμενες.

Το Memorial Stadium της Νεμπράσκα, το οποίο χρησιμοποιείται για την ποδοσφαιρική ομάδα, έχει επίσημη χωρητικότητα περίπου 85.000, ο Olson εξήγησε ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούσαν να παρευρεθούν την Τετάρτη λόγω των θέσεων που είχαν τοποθετηθεί στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί λοιπόν πως μετά από πέντε εθνικά πρωταθλήματα η ομάδα βόλεϊ γυναικών της Νεμπράσκα κατέχει πλέον και έναν παγκόσμιο τίτλο!

Όσον αφορά πάντως το ρεκόρ προσέλευσης γυναικείου αθλητικού γεγονότος στις ΗΠΑ, ήταν οι 90.185 θεατές στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1999 μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας στο Rose Bowl.