BEACH VOLLEY

Πάει… Πύργο του Αϊφελ το μπιτς βόλεϊ!

Πάει… Πύργο του Αϊφελ το μπιτς βόλεϊ!

Υπό το “βλέμμα” ενός εκ των γνωστότερων αξιοθέατων του κόσμου θα διεξαχθεί σε 7 χρόνια το ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ, μετά την πρόσφατη απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να αναθέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο χώρος της “Πόλης του Φωτός” που ετοιμάζουν οι Γάλλοι διοργανωτές για να φιλοξενήσουν τα κορυφαία αστέρια της άμμου , θα συνθέσει αναμφίβολα ένα από τα πιο εκπληκτικά σκηνικά στην ολυμπιακή ιστορία του αθλήματος!

Στο “σήμα κατατεθέν” της γαλλικής πρωτεύουσας, που προσελκύοντας περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, αποτελεί το μνημείο που δέχεται τους περισσότερους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, οι εγκαταστάσεις που θα “στηθούν” στους πρόποδες του Πύργου του Άϊφελ, θα είναι προσωρινές, όπως εξάλλου και το 25% των αθλητικών εγκαταστάσεων που σχεδιάζονται να διεξαχθούν τα περισσότερα Ολυμπιακά αθλήματα, σε στρατηγικά σημεία της πόλης, προκειμένου να προβληθούν ορισμένα από τα απο σημαντικά παρισινά αξιοθέατα .

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ,που  ήταν η δεύτερη «φιναλίστ» διοργανώτρια πόλη και τελικά θα αναλάβει την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028,

Τέσσερις άλλες διεκδικήτριες πόλεις για τους Αγώνες του 2024, αφού το Αμβούργο, η Ρώμη, η Βουδαπέστη και η Βοστώνη, εγκατέλειψαν μετά από ανησυχίες σχετικά με το κόστος της διοργάνωσης, είχε ετοιμάσει το δικό του ειδικό χώρο για το μπιτς βόλεϊ.

Συγκεκριμένα το σχέδιό των Αμερικανών περιελάμβανε ένα στάδιο χωρητικότητας 12.000 θεατών στην παραλία Santa Monica, παραλία θεωρούμενη ευρέως ως η γενέτειρα του μπιτς βόλεϊ.