Παναθηναϊκός: 21×21 και βήμα τετράδας στο Challenge Cup
29/01/2026 19:58
Με το απόλυτο των νικών σε όλες τις διοργανώσεις να συνεχίζεται, η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού πρόσθεσε άλλη μία ευρωπαϊκή παράσταση στο ενεργητικό της, επικρατώντας 3-0 με άνεση του Ερυθρού Αστέρα στο κατάμεστο κλειστό του Μετς.
Οι «πράσινες» που έφτασαν στο εντυπωσιακό 21χ21, έδειξαν ξανά τη δυναμική τους και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Challenge Cup, καθώς χρειάζονται μόλις δυο σετ στον επαναληπτικό.
Εξαιρετική εμφάνιση για τις αθλήτριες του Κιαπίνι που δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον Ερυθρό Αστέρα ενώ ντεμπούτο με τα “πράσινα” στο φινάλε του τρίτου σετ και για την νεοαποκτηθείσα Όλγα Στράντζαλη.
Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, έχοντας πρωταγωνίστρια την Γουάιτ. Οι γηπεδούχες εξασφάλισαν διαφορά ασφαλείας 11-6 και πάτησαν το γκάζι για το 21-14 (Χατζηευστρατιάδου) με το σετ να ολοκληρώνεται 25-19.
Στο δεύτερο σετ οι φιλοξενούμενες αν και πήραν το προβάδισμα αρχικά 3-4, δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν αφού για τον Παναθηναϊκό η Μπένετ βρήκε ρυθμό και πήρε τη σκυτάλη επιθετικά. Η Αμερικανίδα διαγώνια έγραψε το 7-5 και η Παπαγεωργίου με μπλοκ έκανε το 8-5.Από εκεί και μετά οι «πράσινες » πάλι ξέφυγαν στο σκορ με 16-9 ενώ το σετ έκλεισε 25-16.
Στο τρίτο σετ οι φιλοξενούμενες πήραν προβάδισμα 1-7 αλλά και πάλι η ομάδα του Κιαπίνι βρήκε τη λύση. Με την Χατζηευστρατιάδου να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, οι γηπεδούχες όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά και προσπέρασαν με τη Γουάιτ για το 9-8. Με άνεση το πράσινο μπλοκ έγραψε το 18-14 με τον ΠΑΟ να κατακτά το σετ με 25-22.
Οι πανηγυρισμοί μεγάλοι για το 21χ21 της ομάδας, οι οποίοι πανηγυρίστηκαν μαζί με την ομάδα μπάσκετ γυναικών του συλλόγου που επίσης διανύει αντίστοιχα εξαιρετική πορεία φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Διακύμανση: 1ο σετ: 8-4, 16-11, 21-14, 25-19 2ο σετ: 8-5, 16-8, 21-13, 25-16 3ο σετ: 7-8, 16-12, 21-15, 25-21
Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 8 άσσους, 42 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων και του Ερυθρού Αστέρα προήλθαν από 3 άσσους, 39 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 7 λάθη αντιπάλων.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Αλεσάντρο Κιαπίνι): Χατζηευστρατιάδου 10 (9/10 επ., 1 μπλοκ), Γουάιτ 10 (8/19 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 38% υπ. – 21% άριστες), Μπένετ 13 (12/28 επ., 1 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 4 (2/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Λαμπκόφσκα 10 (6/20 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 64% υπ. – 55% άριστες), Παπαγεωργίου 11 (5/6 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ) / Αντωνακάκη (λ, 75% υπ. – 50% άριστες), Τάνη, Στράντζαλη, Ράπτη, Κωνσταντίνου.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντανίλο Στόκουτσα): Λούκιτς 9 (8/23 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 38% άριστες), Στάνκοβιτς 11 (11/21 επ.), Ομπούτσινα 11 (4/9 επ., 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Αντόνοβιτς 6 (4/18 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 29% υπ. – 12% άριστες), Πόπαντιτς, Γιοβάνοβιτς 2 (2/4 επ.) / Ζίγκιτς (λ, 55% υπ. – 18% άριστες), Σίμιτς 3 (3/7 επ., 38% υπ. – 8% άριστες), Μάρκοβιτς 7 (7/9 επ.), Μανέσλοβιτ
Αλεσάντρο Κιαπίνι: «Δεν κοστίζει τίποτα να ονειρευόμαστε και για εμάς είναι ένα όνειρο να πάμε στον τελικό. Ωστόσο αυτό δεν γίνεται εύκολα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της σκληρής δουλειάς. Στο αγωνιστικό μέρος πήγαμε καλά στα δύο πρώτα σετ και δυσκολευτήκαμε στο τρίτο. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη μοναδική συμπαράσταση και απόψε είναι απίστευτο το συναίσθημα»
Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου: «Αρχικά ήθελα να μεταφέρω τα συλλυπητήρια για το τραγικό δυστύχημα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αγωνιστικά είμαστε χαρούμενες που νικήσαμε ωστόσο το νικηφόρο σερί μας ακόμα δεν λέει κάτι.
Πρέπει να συνεχίσουμε τις νίκες το επόμενο χρονικό διάστημα για να φτάσουμε εκεί που στοχεύουμε»
Ντανίνο Στόκουτσα «Θέλω να πω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια που κάναμε εδώ μέσα. Μπορεί να μην ήταν το αποτέλεσμα θετικό για εμάς όμως έχουμε άλλο ένα ματς σε μια εβδομάδα στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό»
Νιλοκίνα Λούκιτς «Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς και το ξέραμε από την αρχή. Πάμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη ρεβάνς στην έδρα μας»