Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΟ για… χατ τρικ στα «Νομίκεια»

ΠΑΟ για… χατ τρικ στα «Νομίκεια»

Πλώρη για τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του, τον πρώτο όμως με τον Δημήτρη Καζάζη στον πάγκο του, έβαλε ο Παναθηναϊκός, που στην πρεμιέρα του αγαπημένου του τουρνουά στη Σαντορίνη, «Νομίκεια 2016», επικράτησε με 3-1 (23-25, 25-20, 28-26, 25-22) του Πανναξιακού και προκρίθηκε ξανά στον τελικό της διοργάνωσης.

Στο α’ ημιτελικό του, θεσμού πλέον του νησιού, η ομάδα της Νάξου έδειχνε να είναι πιο πολύ στα… νερά της, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, που, παρά τις προσπάθειες της αντικατστάτριας της Λαγουδφάκη, έδειξε εμφανώς επηρεασμένος από την απώλεια της βασικής του λίμπερο, Πένυ Ρόγκα. Ο Πανναξιακός με καλύτερη υποδοχή και σερβίς, δυσκόλεψε την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και μετά το 5-5 «πήρε κεφάλι» στο σκορ με 8-5. Η ομάδα του Γιώργου Ρούσση κυριάρχησε στο μπλοκ φτάνοντας στο 16-14 για να πάρει στη συνέχεια με το καλό σερβίς της Φρέσκο και κάποια «πράσινα» λάθη κατέκτησε με 25-23 το α’ σετ, 1-0.

Στο β σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ με τον Πανναξιακό να παίρνει το προβάδισμα με 9-7. Στη συνέχεια όμως η αδυναμία της ομάδας του Ρούσση στο τελείωμα των φάσεων και κάποια χαμένα σερβίς, έβαλαν στη θέση του οδηγού με 14-11 και 16-12 τον Παναθηναϊκό. Εν τω μεταξύ η αλλαγή πασαδόρου της Νάξου, Δρακουλίδου αντί Σεφεριάδου, δεν βοήθησε τη νησιώτικη ομάδα, καθώς υπό την «πράσινη» πίεση σε σερβίς και επίθεση, υπέπεσε τα λάθη τα οποία έδωσαν μία διαφορά ασφαλείας με 21-16 στα κορίτσια του Δημήτρη Καζάζη, που με επιθετική αιχμή την Μερτέκη ισοφάρισαν  τελικά τα σετ 1-1 με 25-20.

panathinaikos_panaxiakos

Το 3ο σετ άρχισε με τη Δρακουλίδου να διατηρείται στο βασικό σχήμα της Νάξου, όμως ο Παναθηναϊκός παρά τις εξαιρετικές άμυνες της Κακουράτου, εκμεταλλεύτηκε κάποιες… ανορθογραφίες της νησιώτικης ομάδας και πήρε βραχεία κεφαλή με 8-7. Οι άσοι της αρχηγού Τοτσίδου, έδωσαν προβάδισμα στη Νάξο 12-11 αλλά μετά από μάχη πόντο-πόντο οι «πράσινες» πέρασαν ξανά μπροστά με 16-15.  Μετά από μάχη “στήθος με στήθος” ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 23-21, αλλά οι Ναξιώτισσες έφτασαν πρώτες με 24-23 σε σετ μπολ, από δυσκολία των “πράσινων” στο τελείωμα των επιθέσεων. Τελικά όμως, έπειτα έπειτα από τρίχ=α χαμένα σετ μπολ των αντιπάλων, η ποιότητα της  Πολ και το καλό μπλοκ έκανε τη διαφορά για το «τριφύλλι», που στο πρώτο του σετ μπολ ζευγάρωσε με 28-26 τα κερδισμένα του σετ.

Με καλή ψυχολογία από την ανατροπή των σετ ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 8-6, και παρά την ισοφάριση με καλό μπλοκ της  Ζακχαίου 10-10 του Πανναξιακού, η Φιλντ με ρεσιτάλ σε μπλοκ και επίθεση «ανέβασε» ξανά τη διαφορά για τις «πράσινες» στο 16-12. Οι νησίωτισες δεν τα παράτησαν και από το καλό σερβίς της Πότοκαρ με ένα επιμέρους σερί 4-0 ισοφάρισαν σε 16-16 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Από τη μάχη πόντο πόντο μέχρι το 21-21, κερδισμένος βγήκαν οι πάικτριες του Παναθηναϊκού που με μπλοκ Μερτέκη-Φιλντ πανηγύρισε με 25-22 τη νίκη με 3-1 σετ και την πρόκριση στον σαββατιάτικο τελικό. Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής του β’ ημιτελικού Α.Ο. Θήρας – Α.Ο Μαρκόπουλο.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 27 πόντους η Μερτέκη του Παναθηναϊκού, ενώ για τη Νάξο με 18π η Αργεντίνα Φρέσκο.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής Παναθηναϊκός): “Για μας ήταν ένα δυνατό τεστ κόντρα σε μία δυνατή ομάδα όπως ο Πανναξιακός και το ευχάριστο είναι ότι χωρίς να είμαστε σε ιδιαίτερη καλή κατάσταση, καταφέραμε να ανταποκριθούμε και κερδίσαμε. Δείξαμε χαρακτήρα και χωρίς να είμαστε πολύ καλοί πήραμε τη νίκη”.

Γιάνα Φραντσίσκα Πολ (Παναθηναϊκός): “Ήμασταν συνέχεια κοντά στο σκορ, αλλά τελικά αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δείξαμε κάποια καλά στοιχεία που δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα. Είναι ακόμη νωρίς, όλα είναι καινούρια και όσο προχωράμε θα πηγαίνουμε και καλύτερα, θα γνωριζόμαστε μεταξύ μας περισσότερο και θα βελτιωνόμαστε, αφού δεν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο.

Γιώργος Ρούσης (προπονητής Πανναξιακού): “Παίξαμε απέναντι σε μία διεκδικήτρια του τίτλου, δείξαμε καλά στοιχεία, αλλά και φυσιολογικές αδυναμίες, λόγω ελλιπούς και καθυστερημένης προετοιμασίας, σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Έχουμε ανοδική πορεία και νομίζω πως μπορούμε να κοντράρουμε δυνατές ομάδες. Είναι σημαντικό για μας, που μετά από απουσία μίας εβδομάδας μπήκε στην ομάδα και η πασαδόρος μας, Δρακουλίδου, ενώ στο αυριανό ματς σκοπεύω να δοκιμάσω και άλλες αθλήτριες”.

Παναθηναϊκός (Δ. Καζάζης): Χρυσομάλλη 1, Μερτέκη 27, Φιλντ 13 (6 μπλοκ), Πολ 16, Ρίτσι 10, Κωνσταντινίδου 11, λίμπερο η Λαγουδάκη ( 57%) Καρπουζά

Πανναξιακός (Γιώργος Ρούσης): Σεφεριάδου, Πότοκαρ 9, Φρέσκο 18 (4 μπλοκ), Τοτσίδου 17, Ζακχαίου 10 (4 μπλοκ), Οικονομίδου 11 (4 μπλοκ), λίμπερο η Κακουράτου (48%),  Ξαγοραράκη, Γάτση, Δρακουλίδου 2.