ΠΑΟΚ – Μίλων 3-1: Νίκη-δήλωση με ανατροπή
27/03/2026 23:46
Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το αρνητικό ξεκίνημα στο πρώτο σετ και με τα “όπλα” της έδρας και του σερβίς (και MVP τον Ερνάντεζ) κέρδισε τον Μίλωνα στον δεύτερο ημιτελικό με 3-1 (21-25, 25-23, 25-19, 25-20). Έτσι ισοφάρισε την σειρά των ημιτελικών σε 1-1 και η σειρά επιστρέφει στην Νέα Σμύρνη με το ενδιαφέρον στα ύψη.
Με πιεστικό σερβίς και μπλοκ του Πετρέα στον Ερνάντεζ, ο Μίλωνας προηγήθηκε στην αρχή με 4-7, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει άμεσα. Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν ξανά, με το σερβίς του Νανόπουλου να προβληματίζει την υποδοχή του ΠΑΟΚ και τον Αγκάμεζ να μπλοκάρει για το 10-15. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” μείωσε ξανά στον πόντο, αλλά τα λάθη του και η άνοδος των Σχάουτεν και Αγκάμεζ έκριναν το σετ υπέρ του Μίλωνα. Ο Κόλεφ μείωσε στο 20-21 με μονό μπλοκ στον Αγκάμεζ, ο οποίος ανταπόδωσε για το 20-23 και ο Σχάουτεν πήρε πόντο στην μικρή διαγώνιο για το 21-25.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε εκρηκτικά στο δεύτερο σετ, με το σερβίς του Γαλιώτου να δυσκολεύουν πολύ την υποδοχή του Μίλωνα. Ο Έλληνας πασαδόρος πήρ ε δυο άσους, για να ηγηθεί ενός επιμέρους 6-0, για το 9-3. Η διαφορά ανέβηκε και στους 8 πόντους, μετά από το μπλοκ του Κόλεφ για το 12-8. Από εκεί, ο Μίλωνας ροκάνισε την διαφορά σταδιακά, με “όπλο” το μπλοκ του, φτάνοντας σε πρώτο στάδιο ως το -3 (16-13, 17-14, 20-17). Τα μπλοκ από Πετρέα και Νανόπουλο έφεραν τους φιλοξενούμενους σε απόσταση αναπνοής (21-20), ο ΠΑΟΚ ξέφυγε ξανά στο +3, χάρη στα λάθη των φιλοξενούμενων. Η είσοδος του Θεοδόση έφερε το ματς στην ισοπαλία (23-23), αλλά Κοκκινάκης και Κοβάτσεβιτς σφράγισαν το σετ με 25-23.
Στιχομυθία μεταξύ Αγκάμεζ και Τακουρίδη ξέσπασε μετά την λήξη του δεύτερου σετ, και μάλιστα λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε σύρραξη, αλλά με την επέμβαση των ηρεμότερων το συμβάν έληξε.
Στον απόηχο της αψημαχίας, δόθηκαν δυο κόκκινες στην έναρξη του σετ, και άρα το τρίτο σετ ξεκίνησε με 1-1. Μέχρι το 13-13, το σετ ήταν ανταγωνιστικό, με τα μπλοκ από τις δυο ομάδες να λειτουργούν σε υψηλά στάνταρ (Πολούγιαν 11-11, Κοβάτσεβιτς 13-12). Εκεί ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεσή του από το σερβίς και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Μίλωνα για να φτάσει στο 16-13. Ο Κόλεφ έχτισε τείχος στο φιλέ, φέρνοντας τον ΠΑΟΚ στο +6 (21-15), ο Ερνάντεζ μπλόκαρε για το 23-18 και ο ίδιος πήρε το μπλοκ-άουτ για το 25-19.
Ερνάντεζ και Κοκκινάκης συνέχισαν το επιθετικό ρεσιτάλ τους, με τον Γαλιώτο να μπαίνει ξανά στην εξίσωση των σκόρερ, για το 8-4 του ΠΑΟΚ. Ο Ερνάντεζ πίεσε και από το σερβίς, παίρνοντας άσο για το 13-9΄, με το +4 να μένει σταθερό στο ενδιάμεσο κομμάτι. Ο Σχάουτεν ανέλαβε το σκοράρισμα και μείωσε ως και το -2, αλλά ο ΠΑΟΚ ξέφυγε ξανά, με τον Γαλιώτο πρωταγωνιστή (1 μπλοκ και 1 άσος) για το 19-13. Ο Μίλωνας απείλησε να μειώσει, με μπλοκ του Αγκάμεζ και άσο του Νανόπουλου για το 21-18, αλλά αυτή η αντίδραση ήρθε αργά. Ο Κοκκινάκης έγραψε το 24-19 και ο Ερνάντεζ με κερδισμένο μπλοκ-άουτ έκανε το 25-20 για το 3-1.