Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παπαφωτίου : «Στόχος το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη» (vd)

Παπαφωτίου : «Στόχος το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη» (vd)

Να διατηρήσει τα… κεκτημένα της περσινής χρονιάς και να πραγματοποιήσει μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη έθεσε ως στόχους του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν η Αθηνά Παπαφωτίου που δήλωσε «διψασμένη» για επιτυχίες και ευχήθηκε να βρεθεί λύση με την ΕΡΤ προκειμένου να έχει τηλεοπτική στέγη το πρωτάθλημα…

Η διεθνής πασαδόρος του Παναθηναϊκού στο περιθώριο της κλήρωσης του πρωταθλήματος, μίλησε στο Volleyplanet για τη φετινή Volleyleague, το υψηλό επίπεδο  ανταγωνιστικότητας που αναμένουν όλοι, το θέμα της ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη και την Εθνική ομάδα γυναικών.

Ο Αθηνά Παπαφωτίου σχολιάζοντας το φετινό πρωτάθλημα δήλωσε «Μετά το περσινό «καλωσόρισμα» της δυναμικής του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα, περιμένουμε ένα πάρα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα! Εύχομαι υγεία σε όλες τις αθλήτριες και ξεκινάμε από πολύ νωρίς με ντέρμπι και ανυπομονησία!»

Αναφορικά με τους «πράσινους» στόχους η έμπειρη πασαδόρος υπογράμμισε «Οι στόχοι του Παναθηναϊκού παραμένουν ξανά οι ίδιοι, θέλουμε πρωτάθλημα Κύπελλο και μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη, ωστόσο ξεκινάμε τη νέα σεζόν από το μηδέν και δεν έχει σημασία τι έγινε πέρυσι. Σημασία πλέον έχει τι σύνολο θα δημιουργήσουμε μπέσα από τις προπονήσεις, πόσο πολύ θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και τι είμαστε διατεθειμένες να κάνουμε για να το καταφέρουμε.

Ασφαλώς όταν δεν έχεις κερδίσει κάποιους τίτλους και θες να το κάνεις, είναι διαφορετικό από το να υπερασπίζεσαι τα κεκτημένα σου, αλλά μιλώντας προσωπικά και ως εκπρόσωπος των συναθλητριών μου, ξέρουμε πολύ καλά για ποιο λόγο είμαστε στον Παναθηναϊκό.

Έχουμε την ίδια δίψα και την ίδια θέληση να παραμείνουμε στην κορυφή, γιατί για μας αποτελεί μία καινούρια πρόκληση, με τον βαθμό δυσκολίας να είναι πολύ πιο υψηλός, όπως και ο πήχης του φετινού πρωταθλήματος, καθώς βλέπουμε πως πολλές ομάδες δήλωσαν διατεθειμένες να πρωταγωνιστήσουν, αλλά και την ψαλίδα με τις τελευταίες ομάδες να «κλείνει».

Να βρεθεί λύση με ΕΡΤ

Από εκεί και μετά η Παπαφωτίου ευχήθηκε το νέο πρωτάθλημα να έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ τονίζοντας «Καλώ όλο τον κόσμο στο γήπεδο να δει τα παιχνίδια ή στην τηλεόραση που ελπίζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να βρεθεί μια λύση με την ΕΡΤ για να είμαστε και εμείς στην τηλεόραση όπως και κάθε άλλο άθλημα».

Να κάνουμε το βήμα παραπάνω στο Ευρωπαϊκό

Τέλος η διεθνής πασαδόρος μίλησε για τις επιτυχίες των Εθνικών μας ομάδων, υπογραμμίζοντας πως πλέον ήρθε η ώρα για την ομάδα των γυναικών να κάνει και το βήμα παραπάνω στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού.

«Συγχαρητήρια και στις δύο Εθνικές μας ομάδες. Πετύχανε σπουδαίες προκρίσεις. Θα έχουμε εκπροσώπηση στα Ευρωπαϊκά. Στόχος πλέον θα ήταν να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.  Έχουμε καταφέρει να προκριθούμε τρεις φορές συνεχόμενα και ελπίζω να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε και κάτι καλύτερο στην τελική φαση. Είναι μεγάλη πρόκληση για τις κοπέλες που αγωνίζονται και τιμούν το Εθνόσημο. Δεν θα είναι εύκολο αλλά ήδη είδαμε το τι κατάφεραν όταν αρκετοί δεν το περίμεναν. Οπότε είμαστε αισιόδοξοι» δήλωσε χαρακτηριστικά η Αθηνά Παπαφωτίου.