ΔΙΕΘΝΗ

Παπαφωτίου: «Πρόκληση για μένα η Κονελιάνο»

Παπαφωτίου: «Πρόκληση για μένα η Κονελιάνο»

Η ιταλική Κονελιάνο, επιβεβαιώνοντας ένα ακόμη αποκλειστικό δημοσίευμα του Volleyplanet, ανακοίνωσε και επισήμως την απόκτηση της διεθνούς Ελληνίδας πασαδόρου, που στα πρώτα της λόγια ως “Πανθηρας” υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να χαρίσει στον κόσμο της ομάδας την ικανοποίηση που του αξίζει.

Το άνοιγμα της προτελευταίας κάρτας στην φετινή… τράπουλα της Κονελιάνο, αποκάλυψε την μεγαλοπρεπή και όμορφη φιγούρα της πρωταθλήτριας Γαλλίας με τη Μιλούζ. Στα πρώτη της λόγια ως μέλος του ιταλικού συλλόγου, η Παπαφωτίου εξήγησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα της στην ιταλική Serie A και ειδικότερα στην Ιμοκο Κονελιάνο.

“Είμαι μια παίκτρια με μεγάλες φιλοδοξίες κι έτσι η επιλογή της Κονελιάνο είναι μια πρόκληση για μένα, καθώς θέλω να αυξήσω το επίπεδο της καριέρας μου” τόνισε η πρώην “μαέστρος” της Μιλούζ και πρόσθεσε. “Θέλω να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της φετινής σεζόν”.

conegliano _papafotiou

Στη συνέχεια περιγραφοντας τον εαυτό της ως παίκτρια, η 27χρονη Ελληνίδα “μαέστρος” συστύθηκε στους φίλους της νέας της ομάδας ως εξής: “Είμαι πολύ αθλητικός τύπος, μου αρέσει να έχω ένα σταθερό παιχνίδι και να βοηθάω τις επιθετικές μου, δίνοντας τους τις καλύτερες μπάλες. Γενικά μου αρέσει να παίζω γρήγορα, αλλά από την πλευρά μου πιστεύω ότι ένα σημαντικό προσόν για το ρόλο μου, είναι ότι μπορώ να προσαρμόζομαι σε οποιαδήποτε κατάσταση”.

Όσον αφορά στις φετινές της φιλοδοξίες και τους στόχους με τη φανέλα της Κονελιάνο;
«Όπως είπα, δέχομαι τις μεγάλες προκλήσεις, οπότε θα ήθελα να επαναλάβω τα αποτελέσματα της προηγούμενης σεζόν, όταν κερδίσαμε πολλές διακρίσεις στη Γαλλία, και ίσως να μπορέσουμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα με τη νέα μου ομάδα”.

Στη συνέχεια των δηλώσεών της η Παπαφωτίου ερωτήθηκε πόσο την επηρρέασαν τα λόγια της πρώην “πάνθηρα”  και συμπαίκτριάς της στην Εθνική, Ανθή Βασιλαντωνάκη για την ομάδα και τον κόσμο της. “Η Ανθή μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Κονελιάνο και το περιβάλλον της. Μου είπε ότι η ομάδα είναι πολύ καλά οργανωμένη και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Palaverde είναι φανταστική. Ανυπομονώ να ζήσω όλα αυτά τα συναισθήματα που μου είπε… “.

papafotiou_vasilantonaki_athanasopoulos

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στην ομάδα, το νέο προπονητή της, Ντανιέλε Σανταρέλι  και τον κόσμο της ομάδας, σημαντικά ασφαλώς για πολλούς συστατικά  της “συνταγής της επιτυχίας”. “Είναι σαφές πως η Κονελιάνο δημιούργησε φέτος μία πολύ ισχυρή ομάδα, καθώς το επίπεδο των αθλητριών του ρόστερ, είναι πραγματι πολύ υψηλό. Μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες που ενισχύθηκαν, η Κονελιάνο κρατά ψηλά το επίπεδο του ιταλικού πρωταθλήματος, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και θα είναι υπέροχο να αγωνιστώ σε ένα τουρνουά τόσο υψηλής ποιότητας. Μίλησα λίγο «στο τηλέφωνο με τον προπονητή και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Έχω ακούσει σπουδαία πράγματα για τον Ντανιέλε  και νομίζω ότι θα είναι όμορφο να συνεργαστώ μαζί του”.

Στο φινάλε των πρώτων της επίσημων δηλώσεών της ως παίκτρια της Κονελιάνο, η Αθηνά Παπαφωτίου έστειλε το μηνυμά της στους “τιφόζι” των “Πανθήρων” “H Ανθή (σ.σ Βασιλαντωνάκη) μου είπε θαυμάσια πράγματα για τον κόσμο στο Palaverde. Δεν βλέπω την ώρα να ζήσω όλα αυτά τα συναισθήματα προσωπικά! Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου την προσεχή  σεζόνκαι ελπίζω οι οπαδοί μας να είναι πάντα πολυάριθμοι και να συνεχίζουν να μας στηρίζουν όπως ξέρω ότι έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς ως ομάδα θα κάνουμε σίγουρα το καλύτερο δυνατόν για να τους χαρίσουμε την ικανοποιήση που τους αξίζει!’