BEACH VOLLEY

Παρέμειναν στο θρόνο τους τα «καρντάσια»

Παρέμειναν στο θρόνο τους τα «καρντάσια»

Στο Πάνθεον της ιστορίας των φετινών τουρνουά Masters πέρασαν οι διεθνείς Θοδωρής Παπαδημητρίου και Δημήτρης Νιώπας, που στο ιστορικό τουρνουά Masters της Σκοπέλου, κέρδισαν το 2ο φετινό τους τίτλο, τον οποίο αφιέρωσαν και πάλι στους άτυχους πρωταθλητές μας, Στράτο Καββαδά και Αλέξη Αλεξιάδη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΧΩΡΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Παπαϊωάννου Ηλίας

Στον συναρπαστικό τελικό στο κατάμεστο γήπεδο της παραλίας στη Χώρα Σκοπέλου απέναντι στους πανάξιους και αήττητους μέχρι το εναρκτήριο σερβίς, Γιώργο Μονιάκη και Ανδρόνικο Βανδώρο, το δίδυμο του Εθνικού σχεδιασμού της ανάπτυξης της ΕΟΠΕ, έστω και δύσκολα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί.

Από το ξεκίνημα του τελικού οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να πιέσουν με το σερβίς τους αντιπάλους και για πρώτη φορά με ένα εκπληκτικό μπλοκ του Βανδώρου στον Παπαδημητρίου η ομάδα του Μονιάκη πήρε διαφορά δύο πόντων, 8-6 από τους Θεσσαλονικείς πρωταθλητές . Οι αμφίρροπες μάχες συνεχίστηκαν, αλλά χάρις στην επίθεση του Νιώπα οι πρωταθλητές βρέθηκαν μπροστά με 14-12. Τα πολλά εκατέρωθεν χαμένα σερβίς, έδωσαν το πλεονέκτημα στα καρντάσια με 20-17 αλλά το καλό μπλοκ και το λάθος του Νιώπα έφερε το σκορ στα ίσα 20-20. Με δυνατή επίθεση του Κρητικού Μονιάκη το δίδυμο του Βανδώρου έφτασε σε σετ μπολ, 21-20, αλλά μια επίθεση του Παπαδημητρίου και ένα μπλοκ του Νιώπα, χάρισαν το 1ο σετ στους κατόχους του 1ου φετινού Μasters.

Με ανεβασμένη ψυχολογία οι Νιώπας/Παπαδημητρίου μπήκαν δυνατά στο 2ο σετ και «πήραν κεφάλι» με 3-0, όμως οι αντίπαλοι τους αντέδρασαν και μετά το ισόπαλο 7-7 πέρασαν μπροστά με 10-9. Η άουτ επίθεση του Βανδώρου και στη συνέχεια το εύστοχο χτύπημα του Παπαδημητρίου έδωσε και πάλι προβάδισμα στους Βορειοελλαδίτες με 14-11. Φοβερή διαγώνια επίθεση του Μονιάκη και μπλοκ του Βανδώρου, “έκλεισαν την ψαλίδα” της διαφοράς και πάλι στη μικρότερη τιμή της, 16-15, όμως η εμπειρία και ο άσος του Παπαδημητρίου χάρισαν και πάλι… αέρα σφαλείας με 19-16.

Οι Μονιάκης/Βανδώρος όμως δεν κατέθεσαν τα όπλα ούτε τότε… Με ένα όμορφο πέρασμα και ένα εντυπωσιακό μπλοκ του Βανδώρου ισοφάρισαν σε 19-19 και 20-20. Η απίστευτη άμυνα του Μονιάκη δεν είχε συνέχεια και η… τιμωρία ήρθε “δια χειρός” Νιώπα, ο οποίος σφράγισε με 22-20 το δεύτερο φετινό τίτλο της ομάδας του, που διατήρησε τα κεκτημένα και στη Σκόπελο.

«Ήταν το καλύτερό μας και πιο δύσκολο ματς που δώσαμε μέχρι στιγμής φέτος στην Ελλάδα. Παίξαμε όμως μυαλωμένα, κρατήσαμε την τακτική μας και με τρεις πρώτες θέσεις σε 2 Master και 1 Open, είμαστε συνεπείς στους στόχους μας» δήλωσε στο Volleyplanet ο διεθνής πρωταθλητής, Θοδωρής Παπαδημητρίου, ο οποίος πιστός στη στάση που τηρεί από την πρώτη στιγμή που ο τραυματισμός των πρωταθλητών Στράτου Καβαδδά και Αλέξη Αλεξιάδη σόκαρε την οικογένεια του ελληνικού βόλει, αφιέρωσε και αυτόν τον τίτλο στα δύο άτυχα παιδιά: «Μία ακόμη επιτυχία αφιερωμένη σε Στράτο και Αλέξη, που κάθε μέρα πηγαίνουν και καλύτερα και ελπίζω ότι η ΕΟΠΕ, θα βοηθήσει όσο μπορεί περισσότερο στην αποκατάστασή τους, προκειμένου να γυρίσουν κοντά μας γεροί και δυνατοί, γιατί μας λείπουν πολύ».

Από την πλευρά των ηττημένων, παρά την ικανοποιήση για την πορεία της ομάδας του στη Σκόπελο, ο Ανδρονίκος Βανδώρος, έμεινε με μια πικρή γεύση από το τελικό 2-0. «Οι αντίπαλοί μας παίζουν πολύ καιρό μαζί και συστηματικά σε αντίθεση με εμάς που βρεθήκαμε… εδώ στο γήπεδο με το Γιώργο (σ.σ Μονιάκης). Έτσι όπως πήγε το ματς, θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο, αλλά ακόμη και όταν φτάσαμε σε σετ μπολ, μας πήγε ανάποδα, δεν μας ήθελε», τόνισε ο Βανδώρος, που και στην Καρδία είχε βρεθεί στη 2η θέση με συμπαίκτη το Γιάννη Χαριτωνιδη.