ΔΙΕΘΝΗ

Πένθος στο παγκόσμιο βόλεϊ για τον Ομελτσένκο

Πένθος στο παγκόσμιο βόλεϊ για τον Ομελτσένκο

“Φτωχότερο” είναι εδώ και λίγες ώρες το παγκόσμιο βόλεϊ, που θρηνεί το θάνατο του Ρώσου πρώην Ολυμπιονίκη προπονητή της Ανόρθωσης, Μιχαήλ Ομελτσένκο, σε ηλικία 73 ετών.

Ο Ομελτσένκο, εργάστηκε με επιτυχία από το 1988-1992 ως βοηθός του θρυλικού Νικολάι Καρπόλ στη γυναικεία ομάδα της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης (ΕΣΣΔ), κατακτώντας πληθώρα τίτλων με αποκορύφωμα τις κατακτήσεις 2 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων και 4 Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και μετέπειτα ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας .

Στην σπουδαία του καριέρα του ο Ομελτσένκο συνεργάστηκε με τον Καρπόλ στην Ντιναμό Μόσχας, αλλά και σε άλλες 14 ομάδες, μεταξύ των οποίων οι Burevestnik Λένινγκραντ (σ.σ νυν Αγία Πετρούπολη), Ντιναμό Κράσνονταρ, Φακέλ, Ντιναμο Γιάνταρ Καλίνινγκραντ.

omelchenko_death

Παράλληλα ο αείμνηστος τεχνικός κάθισε και σε πάγκους ξένων ομάδων όπως στην Τουρκία (Εξατσίμπασι), την Κροατία (Ζοκ Ντουμπρόβνικ), την ουκρανική (Ίσκρα Λουγκάνσκ), ενώ τελευταίος τους σταθμός ήταν το κυπριακό πρωτάθλημα, όπου από τη σεζον 2012-2013 έως 2017-2018 είχε την τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης.

Στην 2η του χρονιά μάλιστα, κατέκτησε με την κυπριακή ομάδα αήττητος το Πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Super Cup. Είχε σπουδαία καριέρα στην Ρωσία, με αποκορύφωμα τις κατακτήσεις 2 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων και 4 Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δίπλα στον μεγάλο Κarpov.