BEACH VOLLEY

Πέρασαν «αέρας» στις «16» του Μπάντεν οι διεθνείς μας

Πέρασαν «αέρας» στις «16» του Μπάντεν οι διεθνείς μας

Eντυπωσιακά ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του κυρίως ταμπλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18, που διεξάγεται στο Μπάντεν της Αυστρίας οι αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ.

Οι Κρητικοπούλες Γεωργίνα Αντωνακάκη/Ιωάννα Περδικάκη με δύο νίκες την Πέμπτη «σφράγισαν» την πρόκρισή τους στις «16», ενώ οι διεθνείς Αριστείδης Χανδρνός/Αλέξανδρος Κουρτίδης, θέλουν την Παρασκευή να ζευγαρώσουν τις επιτυχίες τους για να βρεθούν κι αυτοί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα κορίτσια από το Ηράκλειο, που είναι το Νο 7 δίδυμο της διοργάνωσης, με δύο νίκες πέρασαν σαν σίφουνας στις «16» καλύτερες ομάδες, παρόλο που απομένει ένας αγώνας την Παρασκευή για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στον G’ όμιλο.

baden_antonakaki_perdikaki_proufas 2

Τα κορίτσια της ΓΕ Ηρακλείου στην πρεμιέρα «καθάρισαν» εύκολα σε 27 λεπτά την ομάδα από την Ανδόρα, Αντρεα/Τζένι (Νο 26) με 2-0 (21-11, 21-19) και με το ίδιο σκορ 2-0 (21-16, 21-11) σε 28 λεπτά τις Μπεν Σλόμο/Ρόζενστάιν (Ισραήλ, Νο 26) για να “σφραγίσουν” την πρόκρισή τους στις «16» κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Την Παρασκευή οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, θα αντιμετωπίσουν για την πρωτιά στον όμιλο, τις Ιταλίδες Φεραρίνι/Ντουκόλι (Νο 10), που πέτυχαν κι αυτές στην πρεμιέρα το «2 στα 2».

Στη διοργάνωση ωστόσο, όπου μετέχουν συνολικά 32 ομάδες, χωρισμένες σε 8 ομίλους των 4, σε αγόρια και κορίτσια, δεν λείπει και το χανιώτικο στοιχείο, καθώς μία από τις σφυρίχτρες του τουρνουά, είναι η διεθνής Χανιώτισσα ρέφερι, Ελένη Τραχαλάκη.

baden_trachalaki

Στα αγόρια αντίστοιχα, οι Αλέξανδρος Κουρτίδης και Αριστείδης Χανδρινός (Νο 27) άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία των αγώνων του F’ ομίλου, κάνοντας την έκπληξη κόντρα στους Ελβετούς πρωταθλητές, Χάσλερ/Ντίεμ. Οι διεθνείς μας, επικράτησαν με 2-0 (21-26, 30-28) των αντιπάλων τους, καθώς άντεξαν στην πίεση της 6ης καλύτερης ομάδας του τουρνουά στο 2ο σετ και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την πρεμιέρα του ομίλου.

Το πρωί της Παρασκευής, θα βρεθούν απέναντι στους Σλοβένους Μότσιτς/Μπράτσκο (Νο 11), που κέρδισαν την 1η αγωνιστική με 2-0 (21-11, 21-11) τους Λιθουανούς, Ντονέλα/Γκάλντνικας και σε

Συνοδοί των δύο εθνικών μας ομάδων στο Μπάντεν είναι οι προπονητές Γιάννης Χαριτωνίδης και Νίκος Προύφας.