Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πέρασε από Έβρο με το βλέμμα στη Σύρο

Πέρασε από Έβρο με το βλέμμα στη Σύρο

Ανάλυσε το

Το τραγικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στον Έβρο απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης δεν κόστισε τελικά καθώς με το 1-3 ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε την δεύτερη νίκη που ήθελε και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά.

Με την πρόκριση στις αποσκευές του επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ, καθώς οι «ασπρόμαυροι» με το 3-1 επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ζευγάρωσαν τις νίκες τους και πλέον καταστρώνουν τα πλάνα τους για τα ημιτελικά. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό ή τον Φοίνικα Σύρου.

Ο ΠΑΟΚ αν και ξεκίνησε άσχημα την αναμέτρηση (είχε μόλις 32% επίθεση στο πρώτο σετ), στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και με κορυφαίους τους  Στάροβιτς και Ντάντε πήρε το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Αντίθετα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παρά το ότι έκανε το 1-0 δημιουργώντας προσδοκίες στους φίλους του δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό γνωρίζοντας στο τέλος την ήττα αλλά και το χειροκρότημα του κόσμου του στο τελευταίο όπως αποδείχθηκε παιχνίδι της χρονιάς.   

Ο Εθνικός χωρίς άγχος και πίεση ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με επιθετικό πλουραλισμό απέκτησε εύκολα τον έλεγχο και το πλεονέκτημα απέναντι στον έναν ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε αποκαρδιωτικός απογοητεύοντας τους πάντες.  Εκεί όπου οι «ασπρόμαυροι» του Χόρχε Ελγκέτα ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ αφού με 32% στην επίθεση και τον Στάροβιτς να έχει ένα μόλις πόντο δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει το παραμικρό.

Αντίθετα οι Θρακιώτες του Σάκη Μουστακίδη με τους Τσέλιο-Στίγγα να είναι ασταμάτητοι πήραν από την αρχή το προβάδισμα με 8-6 και λίγο αργότερα με το 16-7 ενθουσίασαν τους φίλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Με την ψυχολογία υπέρ τους και αποτελεσματικές επιθέσεις οι «κυανόλευκοι» έφθασαν με χαρακτηριστική άνεση στο 25-16 και το 1-0 βάζοντας δύσκολα στον Δικέφαλο του Βορρά.

Στο δεύτερο σετ οι ρόλοι αντιστράφηκαν καθώς ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε από το σερβίς και δημιούργησε πρόβλημα στον Εθνικό που έχασε γρήγορα την επαφή με το σκορ και στο τέλος ήρθε εύκολα η ισοφάριση για τους Θεσσαλονικιούς.

Ο ΠΑΟΚ με όπλο του το σερβίς και το μπλοκ έφθασε πρώτος στο τεχνικό ταϊμ-άουτ (6-8), ενώ η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τους φιλοξενούμενους που με τους Στάροβιτς και Ανδρεάδη έκαναν το έτρεξαν ένα σερί 8-1 κάνοντας το 7-16.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρούνε λύση στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι «ασπρόμαυροι» να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και με το 15-25 να κάνουν το 1-1 επαναφέροντας την ισορροπία στο παιχνίδι.  

Από εκεί και μετά η συνέχεια ανήκε στον ΠΑΟΚ αφού οι παίκτες του Χόρχε Ελγκέτα κρατώντας την ίδια απόδοση προσγείωσαν απότομα τους γηπεδούχους.

Με τον Σάσα Στάροβιτς να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του αλλά και τον Ντάντε να είναι σταθερός ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε να χάνει με 9-8 έφθασε στο 11-15 και το 15-19 για να πάρει προβάδισμα με 1-2 κάνοντας το 21-25.

Με κεκτυμένη ταχύτητα και καλή ψυχολογία ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο τέταρτο σετ όπου και είχε από την αρχή το προβάδισμα και φρόντισε να το κρατήσει μέχρι τέλους.

Οι «κυανόλευκοι» του Έβρου ήταν κοντά στους «ασπρόμαυρους» μέχρι το 13-16 αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να δείξουν κάτι καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ έχοντας αποτελεσματικότητα στην επίθεση έφθασε στο 20-25 και πανηγύρισε το 2-0 που τον έστειλε στα ημιτελικά.

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Λεάλ 12 (11/20 επ, 1 μπλοκ, 48% υπ – 38% άριστες), Βανέγκας, 14 (13/28 επ, 1 άσσος, 45% υπ – 45% άριστες), Χαριτωνίδης 2 (1/1 επ, 1 άσσος), Στίγγας 8 (4/9 επ, 4 μπλοκ), Παλέντζας 14 (14/27 επ), Τσέλιος 13 (9/11 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Κοντοστάθης (λ, 56% υπ -36% άριστες), Μούχλιας, Καβαρατζής, Βλαχόπουλος, Χατζόπουλος

ΠΑΟΚ (Ελγκέτα): Πέτκοβιτς 2  (2/3 επ), Στάροβιτς 22 (18/26 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (2/6 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 4 (2/6 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) Σαφράνοβιτς 7 (6/17 επ, 1 άσσος, 62% υπ – 58% άριστες), Ντάντε 17 (10/20 επ, 4 άσσοι, 3 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 44% υπ -33% άριστες), Παντακίδης, Τερζής 1 (μπλοκ), Σακόγλου 4 (3/6 επ, 1 μπλοκ), Σωτηρίου, Παπαδόπουλος