CEV CUP

Πέταγαν… σκουπίδια στις Ρωσίδες!

Πέταγαν… σκουπίδια στις Ρωσίδες!

Καταγγελία στην Πειθαρχική επιτροπή της CEV θα υποβάλλει η ρωσική γυναικεία ομάδα Ντιναμό Κράσνονταρ, για την απρεπή συμπεριφορά των Τούρκων οπαδών της Γαλατασαράϊ, με ρίψη σκουπιδιών και άσεμνες χειρονομίες προς τις φιλοξενούμενες στον πρόσφατο α’ τελικό του CEV Cup Γυναικών στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η άσος  της ρωσικής ομάδας, Τατιάνα Κοσέλεβα  στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για το περιστατικό “οι οπαδοί της τουρκικής ομάδας ήταν κάτι περισσότερο από… ανεπαρκείς στη συμπεριφορά τους. Με τα λόγια και τις χειρονομίες τους έδειξαν όλο το μίσος τους προς το μέρος μας. Ο κόσμος μας πέταγε… σκουπίδια και άλλα αντικείμενα, ενώ για μένα η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν ο προπονητής της Γαλατασαράι έδειξε το μεσαίο δάχτυλο του σε μένα και στα άλλα μέλη της ομάδας μας”.

Όλα δείχνουν όμως πως το θέμα δεν πρόκειται να λήξει εδώ, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (RVF), Στάνισλαβ Σεφτσένκο στο ΤΑSS “θα αναφέρουμε σίγουρα στη CEV το περιστατικό για το οποίο έχουμε ντοκουμέντα και στοιχεία από το βίντεο”.

Κι όλα αυτά, λίγα 24ωρα πριν από τον β’ τελικό του Κράσνονταρ, όπου την Κυριακή η ρωσική ομάδα θα προσπαθήσει να ανατρέψει το εις βάρος της 3-2 της Κωνσταντινούπολης και να κατακτήσει τον τίτλο, σε ένα ματς με έντονο “ελληνικό χρώμα”.

“Πιστεύω ότι οι οπαδοί μας δεν θα επιτρέψουν στον εαυτό τους μια τέτοια συμπεριφορά σε απάντηση. Τέτοια περιστατικά στην Τουρκία είναι πολύ συχνά” τόνισε ο κ. Σεφτσένκο, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση της Κράσνονταρ χαρακτήρισε τον κυριακάτικο τελικό  αγώνα υψηλού επιπέδου αλλά και  επικινδυνότητας.

“Τα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να αυξηθούν μετά τα πρόσφατα περιστατικά. Θα πρέπει πέρα από τα όργανα επιβολής του νόμου να κινητοποιηθούν και ομάδες περιπολίας Κοζάκων” επεσήμανε η ρωσική ομάδα που εξέφρασε την πεποίθηση ότι “οι οπαδοί μας δε νομίζω πως θα συμπεριφερθούν με ανάλογο τρόπο, γιατί είμαστε ένας φιλόξενος λαός”.

Σύμφωνα μάλιστα με το RIA Novosti, η Κοσέλεβα σε ένα συναισθηματικό της μήνυμα κάλεσε όλους τους φιλάθλους τους να δείξουν περισσότερη ευγένεια και σεβασμό. “Όλη μου τη ζωή σέβομαι και αγαπώ όλο τον κόσμο. Για μένα, το χρώμα του δέρματος, η θρησκεία και η χώρα δεν είναι τόσο σημαντικό. Είμαι πεπεισμένη ότι όλοι πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλο, αλλά αυτό που είδα στο παιχνίδι, με φόβισε και με σόκαρε. θέλω απλά οι άνθρωποι να θυμούνται πως αυτό είναι άθλημα που υποτίθεται ότι προσφέρει  χαρά και ενθουσιασμό. Ας είναι λοιπόν οι φίλαθλοί μας φιλικότεροι και πιο πολιτισμένοι, υποστηρίζοντας απλά την ομάδα μας”.

Ασχέτως πάντως με τους συναισθηματισμούς της Κοσέλεβα, το εν λόγω περιστατικό δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, αλλά και τη λήψη σκληρών ειδικών οικονομικών μέτρων του Κρεμλίνου απέναντι στην Τουρκία.