ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο μύθος του Ισπανικού βόλεϊ Μιγκέλ Φαλάσκα

Πέθανε ο μύθος του Ισπανικού βόλεϊ Μιγκέλ Φαλάσκα
 Σοκαρισμένο είναι το παγκόσμιο βόλεϊ, μετά την είδηση του θανάτου του Μιγκέλ Άνχελ Φαλάσκα.
Ο Αργεντινός με ισπανικό διαβατήριο προπονητής υπέστη καρδιακή προσβολή το πρωί του Σαββάτου (22/6) στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας κι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών. Άφησε πίσω του δύο παιδιά, τον Ντανιέλ και τη Σάρα.
Ο Φαλάσκα ήταν προπονητής της ιταλικής Μόντσα, ενώ είχε περάσει ακόμα από τον πάγκο της Σκρα και της Εθνικής Τσεχίας. Έκανε μεγάλη καριέρα σαν αθλητής, αγωνιζόμενος ως πασαδόρος με την Εθνική Ισπανίας από τον 1993 μέχρι το 2009.
Σε συλλογικό επίπεδο, αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στη Μαγιόρκα και στην Σκρα, με τις οποίες σάρωσε τους τίτλους. Το 2013 είχε αποσυρθεί από τη δράση και στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα προπονητή.
“Τα χειρότερα νέα που θα μπορούσαμε να ακούσουμε”, ήταν το σχόλιο του προέδρου του Ισπανικού βόλεϊ Αγκουστίν Μαρτίν Σάντος, ο οποίος πρόσθεσε: “Το ισπανικό βόλεϊ θα χρωστάει για πάντα σε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο. Ο Φαλάσκα έδωσε τα πάντα για το άθλημα και αυτό που μπορούμε να έχουμε είναι ένα χρέος ευγνωμοσύνης. Ήταν ένα από τους εμβληματικότερους αθλητές στην ιστορία μας”.