ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Πετρέας : «Ενθουσιασμός και προσμονή για την πρόκριση»

Πετρέας : «Ενθουσιασμός και προσμονή για την πρόκριση»

Η πορεία επιστροφής του Ελληνικού βόλεϊ προς τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ξεκινά από τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη. Εκεί όπου η Εθνική μας ομάδα των ανδρών πραγματοποιεί την προετοιμασία της εν όψει του μεγάλο στόχου του καλοκαιριού με τους Πετρέα και Κουμεντάκη να δηλώνουν αισιόδοξοι για τα παιχνίδια του  Ομίλου…

Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ελληνικού βόλεϊ για τις επόμενες ημέρες καθώς η Εθνική μας θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις.

Γιώργος Πετρέας και Ραφαήλ Κουμεντάκης μίλησαν στο Volleyplanet για την προετοιμασία της «κυανόλευκης» ομάδας και  τον στόχο της πρόκρισης  δηλώνοντας έτοιμοι να οδηγήσουν την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά σαλόνια…

Ο χρόνος ξεκούρασης μπορεί να μην ήταν αρκετός για τους διεθνείς μας, ωστόσο η δίψα για την επιτυχία και την επιστροφή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή elite καλύπτει τα πάντα.

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Γιώργος Πετρέας, με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας τόνισε  «Μετά από 10 ημέρες ξεκούρασης μαζευτήκαμε ξανά για προετοιμασία. Ξέρουμε ότι δεν ήταν μεγάλο το διάστημα για να ξεκουραστούμε από μια κουραστική χρονιά και από την προετοιμασία των Μεσογειακών αγώνων που φέραμε ένα μετάλλιο στην Εθνική ομάδα έπειτα από πολλά χρόνια. Αρχίζουμε μια προετοιμασία που ευελπιστώ στο τέλος να είναι το ίδιο επιτυχημένη όπως αυτή των Μεσογειακών.

Είναι ένας μεγάλος στόχος. Δεν το έχουμε κρύψει, ότι όλα αυτά τα τελευταία χρόνια η Εθνική λείπει από μεγάλες διοργανώσεις και νομίζω αυτή θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνει μια νέα αρχή ώστε να επανέλθουμε σε ένα Ευρωπαϊκό που τόσο πολύ θέλουμε».

Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν και Λουξεμβούργο είναι οι ομάδες του Ομίλου που χαρακτηρίζεται βατός με τον έμπειρο κεντρικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος  να υπογραμμίζει «Είναι ένας όμιλος που θεωρητικά πάντα μπορούμε να πούμε ότι είναι στα μέτρας μας. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να λέμε ότι είναι φόβητρο. Σίγουρα όλες οι ομάδες που αγωνιζόμαστε σε επίπεδο Εθνικών ομάδων είναι σίγουρα δύσκολο να τις αντιμετωπίζεις. Εμείς θέλουμε να είμαστε σοβαροί και  να μην έχουμε τραυματισμούς, ώστε να δείξουμε το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που δείξαμε στους Μεσογειακούς και με τα παιδιά που ήρθαν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια στο τέλος να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η απ ευθείας πρόκριση στο επόμενο Ευρωπαϊκό».

hellas1 hellas3

Η Εθνική μας ομάδα καλείται να επιστρέψει στα τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έπειτα από αρκετά χρόνια δημιουργώντας μια ακόμη μεγαλύτερη πίεση προς τους διεθνείς μας.

Ωστόσο ο Γιώργος Πετρέας σχολιάζοντας το… άγχος που υπάρχει δήλωσε «Νομίζω ότι το άγχος είναι καλό, αρκεί να το διαχειριστείς. Εμείς νομίζω ότι είμαστε εδώ και υπάρχει η προσμονή και η θέληση και τεράστιος ενθουσιασμός γιατί σιγά-σιγά βλέπουμε ότι η ομάδα φέρνει αποτελέσματα αρχής γενομένης από τους Μεσογειακούς.

Η Εθνική ομάδα έδειξε το απαραίτητο πάθος που έλλειπε τόσα χρόνια και ευελπιστώ να συνεχίσουμε. Να έχουμε την τύχη στο πλευρό μας και τον κόσμο που πιστεύω θα έρθει να μας βοηθήσει για να πανηγυρίσουμε τον επόμενο Ιανουάριο την πρόκριση».

Κουμεντάκης :  «Να φθάσουμε την Εθνική εκεί που ανήκει»

Αποφασισμένος να δώσει τα πάντα προκειμένου η Εθνική να φθάσει στα τελικά και να επιστρέψει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δήλωσε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης.

Ο Θρακιώτης ακραίος τη «κυανόλευκης» μιλώντας για τη νέα προσπάθεια που ξεκινά η Εθνική μας τόνισε «Πολύ σημαντική προσπάθεια στην Αλεξανδρούπολη. Είμαστε 15 αθλητές και αυτοί που είμαστε εδώ οφείλουμε να δώσουμε το 200% των δυνάμεων μας έτσι ώστε να φθάσουμε την Εθνική Ελλάδος εκεί που ανήκει. Αρχικά να κερδίσουμε τα παιχνίδια του Ομίλου, μετά τα παιχνίδια του Ιανουαρίου και μετά να δούμε την συνέχεια».

Ώρα επιστροφής για την Εθνική, ωστόσο άπαντες κρατάνε χαμηλούς τόνους αφού τα χρόνια μακριά από την επιτυχία είναι πολλά..

«Δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Όλα τα παιδιά θέλουμε να κερδίσουμε» δήλωσε ο «Ράφα» και συμπλήρωσε «Έχουμε αρκετά χρόνια η Εθνική δεν κάνει επιτυχία και πραγματικά θέλουμε να φέρουμε την Ελλάδα στα μεγάλα σαλόνια. Για αυτό είμαστε εδώ και θα δώσουμε ότι μπορούμε».

Αναφερόμενος στο κλίμα της Εθνικής ο Αλεξανδρουπολίτης άσος τόνισε «Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Είμαστε όλοι μια παρέα και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο τα τελευταία χρόνια και έτσι θα πορευθούμε, όπως και με σκληρή δουλειά».

Ο Έβρος και ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης αναμένεται να είναι ο 7ος παίκτης της Ελλάδας στα παιχνίδια και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης φρόντισε να απευθύνει κάλεσμα στους φιλάθλους υπογραμμίζοντας «Η Αλεξανδρούπολης είναι μια πόλη που αγαπά πάρα πολύ το βόλεϊ και την Εθνική, το έχει δείξει όλα τα χρόνια και αυτό θα συμβεί και σε αυτά τα παιχνίδια. Ο κόσμος  θα γεμίσει το κλειστό και τον καλούμε να το γεμίσει γιατί πραγματικά αυτός είναι ο πιο σημαντικός παίκτης που θα έχουμε και αυτός θα είναι ο κύριος παράγοντας που θα μας δώσει την πρόκριση».