ΔΙΕΘΝΗ

Πετρέας έτοιμος για κούπα à Paris!

Πετρέας έτοιμος για κούπα à Paris!

Η ομάδα βόλεϊ της Αζαξιό έχει ξεσηκώσει από το βράδυ της Τετάρτης την Κορσική, έπειτα από την ιστορική πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας.

Η ομάδα του Έλληνα διεθνή Γιώργου Πετρέα επικράτησε με 3-1 (29-27, 20-25, 25-19, 25-22) μέσα στην έδρα της Τουρ και είναι πλέον φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο τελικό  26 Μαρτίου στο Παρίσι κόντρα στην -επίσης έκπληξη του φετινού θεσμού- τη Ρεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αζαξιό είναι στην 8η θέση της Α1 κι απέκλεισε την νταμπλούχο Τουρ, ενώ η Ρεν που είναι πρωτοπόρος στην Α2 κέρδισε εντός έδρας την πρωτοπόρο της Α1 Αραγκό Ντε Σετ!

Ο Πετρέας μαζί με τους συμπαίκτες του αποθεώθηκαν στην επιστροφή τους στο νησί ενώ η ομάδα ετοιμάζει.. τσάρτερ για το μεγάλο τελικό!

«Υπάρχει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σε όλο το νησί αφού για να φτάσουμε για πρώτη φορά στον τελικό αποκλείσαμε την Σομόν, Μονπελιέ, Τουρ, όλες εκτός έδρας. Τώρα σίγουρα το μυαλό όλων είναι στον τελικό, αλλά μέχρι τότε μεσολαβούν σχεδόν δύο μήνες, οπότε τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε και να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα», δήλωσε ο Έλληνας μπλοκέρ.

Πάντως, ο Πετρέας εκτός από τη νίκη, πήρε και… εκδίκηση για την “σφαγή” της Ναντ του του Αχιλλέα Παπαδημητρίου, καθώς στον προημιτελικό κόντρα στην Τουρ έγιναν λάθη από τη διαιτησία στερώντας από την ομάδα του “Παπ” την πρόκριση!