ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Πετρέας: «Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι»

Πετρέας: «Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι»
Για την προσπάθεια της Εθνικής που δεν είχε την κατάληξη που όλοι επιθυμούσαν, δηλαδή το χρυσό μετάλλιο στο Silver European League, αλλά και για τη βελτίωση στα στοιχεία του παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στάθηκε ο αρχηγός της γαλανόλευκης, Γιώργος Πετρέας.
«Όπως είχαμε πει ήρθαμε στη Ρουμανία να παλέψουμε, χάσαμε και τα τρία σετ στις λεπτομέρειες. Ίσως ένας πόντος εάν πήγαινε στη δική μας πλευρά να άλλαζε την εξέλιξη του αγώνα. Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε απογοητευμένοι από την παρουσία μας στο Silver League. Είχαμε μια απουσία κάποιων ετών από αυτή τη διοργάνωση. Όλα τα παιδιά ήρθαμε κατευθείαν από τα πρωταθλήματα μας για να δώσουμε μάχη και να φτάσουμε ως το τέλος. Τα καταφέραμε αλλά δεν είχε η προσπάθειά μας την κατάληξη που επιθυμούσαμε. Όμως είμαστε περήφανοι για την ομάδα που είχαμε, για το πρόσωπο που παρουσιάσαμε και τη μαχητικότητα που όλοι μπορούν να αναγνωρίσουν».

-Μπορεί να αποτελέσει υποθήκη η παρουσία στο Silver League για την επόμενη μέρα της Εθνικής;
«Πρώτα απ’ όλα αυτό είναι το παρόν της Εθνικής ομάδας. Μην ξεχνάμε ότι σε δυόμιση μήνες από τώρα έχουμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αποτελεί το μεγάλο ραντεβού της Εθνικής ομάδας μετά από 10 χρόνια. Έχουμε κάποια νέα παιδιά που σίγουρα θα αποτελέσουν τις κολώνες της Εθνικής ομάδας στο μέλλον, αλλά αυτό που πρέπει να κοιτάζουμε είναι σε ποιο σημείο βρισκόμαστε τώρα. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια αυτούς τους δύο μήνες καθημερινά στο γήπεδο χωρίς ξεκούραση, θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας τις τρεις εβδομάδες που έχουμε κενό για να επανέλθουμε όλοι με όρεξη και μεγάλη διάθεση για να πάμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να ζήσουμε αυτή τη γιορτή και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί».
-Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τον στόχο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;
«Όχι δεν είναι νωρίς. Λίγο-πολύ γνωρίζουμε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε. Μία από αυτές θα είναι και η Ρουμανία. Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού μας και όταν έρθει η ώρα να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε και το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό σε σχέση με το σημερινό παιχνίδι. Θα παλέψουμε σίγουρα με τη Ρουμανία και την Πορτογαλία για την πρόκριση, αλλά νομίζω ότι πρέπει η Εθνική ομάδα σε κάθε παιχνίδι να κατεβαίνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος να δίνει τον καλύτερο της εαυτό και στο τέλος να αποχωρεί ευχαριστημένη από την προσπάθεια και έχοντας δώσει τα πάντα».