ΔΙΕΘΝΗ

Πετρέας με “σπασμένα φρένα”

Πετρέας με “σπασμένα φρένα”

Το… τρένο της Αζαξιό συνεχίζει να προελαύνει αήττητο στη γαλλική Λίγκα, όπου η ομάδα του εκπληκτικού Γιώργου Πετρέα “πάτησε” στο Μποβέ με 3-1 (25-23, 26-28, 29-27, 25-20) την τοπική ομάδα και φιγουράρει μόνη πρώτη στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Την καλύτερη χρονιά φάνηκε πως αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μποβέ ο διεθνής λίμπερο, Αχιλλέας Παπαδημητρίου, καθώς αν παρέμενε θα είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στην παρέα του Πετρέα, που σε 10 σετ που έχει πάιξει είναι αυτή τη στιγμή ο 2ος πιο αποτελεσματικός κεντρικός και 8ος μπλοκέρ της Λίγκας.

Έτσι λοιπόν ο  άσος από την Αμαλιάδα τη.. γλίτωσε, δε συνέβη όμως το ίδιο και για  δύο παλιούς γνώριμους στο ελληνικό κοινό από τη θητεία τους στην Volleyleague. Το διεθνή Βέλγο πρώην άσο του Παναθηναϊκού και Ηρακλή Φράνκ Ντεπέστελε, αλλά και τον διεθνή Τσέχο πρώην κεντρικό του Ολυμπιακού, Γίρι Κραλ. Αμφότεροι είδαν τον… αφιονισμένο Πετρέα να κάνει πράματα και θαύματα πετυχαίνοντας συνολικά 15 πόντους με 16/11 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 1 άσο και με συνολικό ποσοστό 69% στην επίθεση να είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της ομάδας του.

Συνολικά στα 3 φετινά ματς που έχει δώσει με την Αζαξιό ο Καλαματιανός κεντρικός της Αζαξιό έχει το εξής προφίλ: 1η αγωνιστική εκτός έδρας με Σετ είχε 8 πόντους με 8/4 επιθέσεις (50%), 4 μπλοκ και στο 2ο εντός έδρας με Σαμόντ είχε 10 πόντους με 7/11 επιθέσεις (66%), 1 άσο, 3 μπλοκ.

Τοπ σκόρερ για άλλη μια φορά ο αρχηγός Σιμόφσκι με 24π , ενώ 19 είχε ο Βούλγαρος Μπρατόεφ. Για τους γηπεδούχους τοπ σκόρερ με 15 ήταν ο Ματέι Πατακ, 11π είχε ο Κραλ και 5 ο Ντεπέστελε.