ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Πετρέας: «Στόχος η καθιέρωση»

Πετρέας: «Στόχος η καθιέρωση»
Η Εθνική ομάδα μετά από 10 χρόνια επιστρέφει στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ο Γιώργος Πετρέας δήλωσε πως επόμενος στόχος της Ελλάδας είναι η καθιέρωση στις μεγάλες διοργανώσεις.
Παράλληλα, ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» ο οποίος ήταν καθοριστικός στη νίκη μέσα στο Αζερμπαϊτζάν με 10 πόντους (4 μπλοκ), αφιέρωσε την πρόκριση στους συμπαίκτες του και σε όλη την Ελλάδα που βιώνει δύσκολες καταστάσεις.
«Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι όπως έπρεπε και το Αζερμπαϊτζάν το εκμεταλλεύτηκε και πήρε τα δύο πρώτα σετ. Όμως η ομάδα έβγαλε και πάλι αντίδραση, γυρίσαμε το παιχνίδι με την ποιότητά μας και πετύχαμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε και τα τέσσερα παιχνίδια και θα βρεθούμε στο Euro του 2019 μετά από 10 χρόνια. Για μένα προσωπικά αλλά και όλα τα παιδιά είμαστε 10 φορές πιο χαρούμενοι και ο στόχος από εδώ και πέρα είναι η καθιέρωση. Την πρόκριση την αφιερώνουμε πάνω απ’όλα στους εαυτούς μας γιατί τα τελευταία 10 χρόνια μπορεί να μην ήταν επιτυχημένα, ωστόσο η προσπάθεια γινόταν. Απλά φέτος η Εθνική εμφάνισε ένα διαφορετικό πρόσωπο, ίσως η έλευση του νέου προπονητή που έδωσε αύρα στην ομάδα σε συνδυασμό με την ωριμότητα όλων των παιδιών αγωνιστικά και ως προσωπικότητες. Επίσης, το αφιερώνουμε σε όλη την Ελλάδα που πέρασε και συνεχίζει να περνάει δύσκολες καταστάσεις, είτε λόγω κρίσης είτε άλλων πραγμάτων όπως οι πυρκαγιές τον Ιούλιο στο Μάτι».