ΔΙΕΘΝΗ

Πήγε… Ντουμπάι και ο Ελγκέτα

Πήγε… Ντουμπάι και ο Ελγκέτα

Αντιμέτωπος με μία ακόμη πρόκληση στην καριέρα του βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα ο Αργεντίνος πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, Χόρχε Ελγκέτα, καθώς ανέλαβε το τμόνι της πανίσχυρης ομάδας του πρωταθλήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αλ Τζατζίρα.

Ο τεχνικός της Σαν Χουάν, γνώριμος στο ελληνικό κοινό από την επιτυχημένη του θητεία ως παίκτης σε Α.Ο. Ορεστιάδας, Ολυμπιακό και ΕΑ Πατρών, μετα από μία ταξιδιωτική “οδύσσεια” βρίσκεται από χθες στο Αμπού Ντάμπι του Ντουμπάι, όπου επιστρέφει ξανά μετά από τέσσερα χρόνια, όπου είχε εργαστεί και πάλι ως τεχνικός της ομάδας.

Σε ιστοσελίδα της χώρας του ο Αργεντίνος τεχνικός επεσήμανε ότι «ευτυχώς τα Αραβικά Εμιράτα έχουν ένα πολύ ελάχιστο ποσοστό Covid. Για παράδειγμα, το Ντουμπάι, που έχει περισσότερο τουρισμό, έχει ένα πολύ μεγάλο πρωτόκολλο, καθώς εκτελεί PCR σε όλους όσοι εισέρχονται, εμβόλια και εκτός από αυτά έχουν ένα σημαντικό υγειονομικό έλεγχο σε όλο τον κόσμο. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας εκεί, που είναι και ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, δημιούργησε μία πύλη μεταξύ του Ντουμπάι και του Αμπού Ντάμπι και όσοι εισέρχονται πρέπει να μένουν σε καραντίνα για επτά ημέρες”.

Elgueta 1

Αναφερόμενος στον Άραβα μεγιστάνα και ιδιιοκτητη του συλλόγου, Mansour bin Zayed Al Nahyan, ο προπονητής του Σαν Χουάν είπε: “Θέλει να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το πρωτάθλημα που βρίσκεται ήδη στο τελικό μέρος, είναι για τους επόμενους τέσσερις μήνες, αλλά με έχουν ήδη “κλείσει” και για το επόμενο πρωτάθλημα. Έτσι, όταν περάσουν αυτοί οι τέσσερις μήνες, θα επιστρέψω στον Σαν Χουάν και μετά θα πρέπει να επιστρέψω για να ξεκινήσω ξανά στο επόμενο πρωτάθλημα. Δουλεύω πολύ στον υπολογιστή γιατί μου στέλνουν βίντεο των αγώνων και αναλύω τα πάντα” υποστήριξε ο Χόρχε Ελγκέτα που πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να ενισχύσει μεταγραφικά την ομάδα του.

Ήδη πάντως στην ομάδα υπάρχουν ο διαγώνιος από την Ουγκάντα, Μαλίνγκα, ο Πορτογάλος Μάρκο Φερέιρα και ο θηριωδης Κουβανός ακραίος με θητεία σε Τουρκία, Κίνα, Κορέα κ.α, Λεονάρντο Λέιβα Μαρτίνεζ (Λεο)

Η αποστολή ωστόσο του Ελγκέτα στην Αλ Τζατζίρα δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αφού υπάρχουν και άλλες μεγάλες ομάδες, με μεγάλη οικονομική δύναμη, αφού οι περισσότερες εξ αυτών διευθύνονται από τους γιους ή τους εγγονούς των βασιλέων των Εμιράτων Σε πολλές ομάδες αγωνίζονται πρόσωπα που πέρασαν στο παρελθόν από τα ελληνικά γήπεδα όπως οι Shaba-Alahli του Μαυροβούνιου πρώην μπόμπερ του ΟΦΗ, Τσούλαφιτς, η Al Wasl του Βραζιλιάνου πρώην ακραίου του Παμβοχαϊκού (2015-2016), Κάιο Φάμπιο και η Al-Nasr.

Η τελευταία μάλιστα, που το ποδοσφαιρικό της τμήμα είχε την τιμή να προπονείται από τον αέιμνηστο θεό της μπάλας, Diego Maradona, ενισχύθηκε φέτος μεταξύ άλλν με τον Πολωνό παγκόσμιο πρωταθλητή της Σταλ Νίσα, Ζμιγκνιου Μπάρτμαν και τον Βραζιλιάνο πρώην κεντρικό του Ολυμπιακού, Αθος Φερέιρα ντα Κόστα.