Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πήρε… άριστα στη Μίκρα ο «Πάμβο»

Πήρε… άριστα στη Μίκρα ο «Πάμβο»

Ανάλυσε το

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση του Κυπέλλου ο Παμβοχαϊκός  κυριάρχησε στη Μίκρα σε σερβίς και μπλοκ  και με 3-0 επί του του τοπικού Ηρακλή επέστρεψε στις επιτυχίες στη Volleyleague πανηγυρίζοντας την 10η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα.
 
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Πέτι και τον Πελεκούδα και αποτελεσματική τακτική με φλοτ σερβίς, δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή του Ηρακλή, ο οποίος εν συνεχεία δεν είχε τις καλύτερες επιλογές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Ετσι οι κυανόλευκοι έβγαιναν πολύ συχνά σε τριπλό μπλοκ με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κάνουν πάρτι στο φιλέ με συνολικά 13 “στοπ” στο παιχνίδι. Ο Ηρακλής υστέρησε κυρίως επιθετικά με τον Χριστόφα και τον Ριζόπουλο να συναντούν προβλήματα στα τελειώματα των φάσεων και ειδικά στις κόντρα επιθέσεις.
Από την άλλη πλευρά, ο Αμερικανός μαέστρος του Παμβοχαϊκού, Σμιθ μοιραζε εξαιρετικά το παιχνίδι στους συμπάικτες και δεν είναι τυχαίο πως και στα τρία σετ ο Παμβοχαϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο στο σκορ και δεν απειλήθηκε από τον «γηραιό», που παρά την ήττα προηγείται στη βαθμολογία με 25 βαθμούς, ένανατι των 24 πόντων αντιπάλου του.

Τάδε έφη…

Γιάννης Ορφανός (προπονητής Ηρακλή): «Σήμερα δεν ανταποκριθήκαμε σωστά κυρίως στην υποδοχή. Μας πίεσε ο Παμβοχαϊκός αλλά κι εμείς δεν είχαμε την ενέργεια που έπρεπε. Δεν απογοητευόμαστε. Η ομάδα έχει κάνει από καιρό την υπέρβαση της».

Κώστας Δεληκώστας (προπονητής Παμβοχαϊκού): «Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το μπλοκ – άμυνα ειδικά μετά το φλοτ σερβίς που είχαμε και ήταν πολύ αποτελεσματικό. Στην επίθεση πιάσαμε επίσης καλή απόδοση. Εχουμε δύο δύσκολα ματς με Φοίνικα και ΠΑΟΚ που θέλω να παίξουμε το ίδιο καλά. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Από αγώνα σε αγώνα παίζουμε καλύτερα». 

Δημήτρης Ριζόπουλος (ακραίος Ηρακλή): «Γνωρίζαμε ότι έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αντίπαλο είχαμε όμως να αντιμετωπίσουμε και κούραση, χωρίς αυτό όμως να αποτελεί δικαιολογία. Η εμφάνιση ήταν άσχημη αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια. Πιστεύω ότι δεν μπήκαμε στο παιχνίδι σε κανένα σημείο του αγώνα, απλά θεωρώ στο 2ο και το 3ο σετ αν η διαιτησία ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσαμε να μπούμε λίγο πιο ενεργά. Έπαιξε και αυτο τον ρόλο του. Αυτό που ζητώ από τους διαιτητές, που σίγουρα κάνουν και αυτοί ανθρωπινά λάθη, Θα πρέπει να βλέπουν και τις αντιδράσεις των παικτών. Όπως την φάση του 2ου σετ που είναι ξεκάθαρο μπλοκ άουτ, ακόμα και οι αντίπαλοι το είπαν ξεκάθαρα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, τους έχουμε ανάγκη. Θέλουμε να παίζουμε σε μια γεμάτη Μίκρα»

Παναγιώτης Πελεκούδας (κεντρικός Παμβοχαϊκού): «Εχουμε κάνει καλές εμφανίσεις σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια και έχουμε ακόμα δυο σημαντικά παιχνίδια να παίξουμε, ένα εντός έδρας με την Σύρο και ένα με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο. Χαίρομαι που η ομάδα μου κέρδισε από την άλλη στενοχωριέμαι γιατί εδώ πέρα έχω παίξει, έχω πάρει και πρωτάθλημα και θέλω να βλέπω τον Ηρακλή ξανά μεγάλο».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 0-3 (18-25, 15-25, 19-25) σε 70′

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Τζιουμάκας 8 (8/20 επ, 47% υπ – 35% άριστες), Κιόσης 3 (2/5 επ, 1 μπλοκ), Ανασταστιάδης, Χριστόφας 14 (14/25 επ), Ριζόπουλος 5 (5/14 επ, 71% υπ – 64% άριστες), Γάτσης 7 (2/5 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 38% υπ – 13% άριστες), Μπουράκης (λ, 29% υπ – 14% άριστες), Μούχλιας 1 (1/4 επ, 43% υπ – 21% άριστες),  Ηλίας.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Δεληκώστας): Σμιθ 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκράχαμ 4 (1/2 επ, 3 μπλοκ), Πέτι 15 (9/15 επ, 3 άσσοι, 3 μπλοκ, 67% υπ – 33% άριστες), Πελεκούδας 13 (7/8 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Τζελάτι 9 (9/12 επ, 1 μπλοκ), Μπατατζίμ 7 (5/12 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 67% υπ – 38% άριστες) / Παπαδημητρίου (λ, 50% υπ – 33% άριστες), Αγγελόπουλος.