Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πήρε ρεβάνς και πλεονέκτημα η Θήρα (fotos)

Πήρε ρεβάνς και πλεονέκτημα η Θήρα (fotos)

Ανάλυσε το

Πετυχημένο ποδαρικό της νέας χρονιάς για τον Α.Ο Θήρας στη Σαντορίνη στην πρεμιέρα του Β’ γύρου της Α1 Γυναικών. Η ομάδα του νησιού, με κεκτημένη ταχύτητα από το εντυπωσιακό ντεμαράζ του 2015  παρέσυρε με 3-0 (25-22, 25-15, 25-17) σετ στο ντέρμπι της τετράδας  τον φιλόδοξο Άρη και με την 9η, για πρώτη φορά στην ιστορία της συνεχόμενη νίκη, πέρα από άτυπη “ρεβάνς” για την ήττα του Α’ γύρου με 3-1 σετ στη Θεσσαλονίκη, απέκτησε πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας έναντι του Άρη στη μάχη της 4άδας.

AO THYRAS 3

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του 2016 μπροστά στον κόσμο της, η γηπεδούχος ομάδα του Απόστολου Οικονόμου ήταν ανώτερη από τη νεοφώτιστη αντίπαλό της, που άντεξε ουσιαστικά για ένα σετ, καθώς στα δύο επόμενα σετ οι “οικοδέσποινες”, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στις “κίτρινες” και δίνοντας διαδικαστικό πλέον χαρακτήρα στο ματς,  με την ιστορική ένατη σερί επιτυχία τους έχουν πλέον τον πρώτο λόγο στη μάχη της 4άδας.

Παρά τηνένταση από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα, απόρροια προφανώς κάποιου  “χαρτοπόλεμου” που είχε προηγηθεί μεταξύ των δύο αντιπάλων, οι δύο πρώην MVP και ίσως πιο έντονες προσωπικότητες των δυο ομάδων, η Μπρίνκμαν της Σαντορίνης και η Καετάνο του Άρη, προσπάθησαν να πάρουν στις πλάτες τους το παιχνίδι.

AO THYRAS_BRINKMAN

Η Γερμανίδα άσος του Α.Ο Θήρας ήταν όμως αυτή που με τα “φαρμακερά” σερβίς (9 άσους) της δημιουργούσε προβλήματα στην υποδοχή των “κίτρινων”, που με μπλοκαρισμένη τη Βραζιλιάνα άσο στο πρώτο σετ βρίσκονταν σταθερά 3-4 πόντους πίσω από τις γηπεδούχες, που πήραν προβάδισμα με 25-22, 1-0 σετ.

A.O THYRAS 2

Στη συνέχεια ο Άρης, μετά το προβάδισμα του Α.Ο Θήρας με 8-3 προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε στο 14-12  όμως και πάλι η Σαντορίνη, πριν προλάβει να γίνει ιδιαίτερα απειλητική η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ανέλαβε έεπιτα από το 16-12 τον έλεγχο του αγώνα και με την Κιγιάκοβα στην υποδοχή, την Βίντοβιτς να συνεισφέρει επιθετικά στο έργο της Μπρίνκμαν, κατάφερε από το 20-13 να ζευγαρώσει τα κερδισμένα σετ με 25-15.

A.O THYRAS _ARIS

Αντίστοιχη εικόνα είχε και το τελευταίο σετ όπου η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου, μετά το 6-4, ξέφυγε με 19-13 και τελικά μαζί με περίπου 600 φίλους της πανηγύρισε στο φινάλε την πολύτιμη και ιστορική νίκη!

AO THYRAS 4

Στο τέλος στη γραμματεία υπήρχε λογομαχία μεταξύ των προπονητών των δύο ομάδων, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν δόθηκε συνέχεια στο μικροεπεισόδιο που πήγε να δημιουργηθεί, υπό τις αποδοκιμασίες της εξέδρας.

Φωτό: Χρήστος Cesarios Αντωνιάδης

Τάδε έφη…

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής Α.Ο Θήρας): «Καλή χρονιά να έχουμε όλοι… Εμείς κάναμε σήμερα μια πειστική εμφάνιση απέναντι σε ένα άξιο αντίπαλο ου έχει τον ίδιο στόχο με εμάς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα κορίτσια και τους δίνω συγχαρητήρια. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε γιατί έχει πολύ δρόμο ακόμη αλλά με τέτοιες εμφανίσει μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Σαντορίνης που αγκαλιάζει την ομάδα και σε ένα ακόμη ματς γέμισε το γήπεδο».

Δημήτρης Σολκίδης (Προπονητής Άρη): «Αγωνιστικά ο ΑΟΘ ήταν καλύτερος και επικράτησε δίκαια. Όμως η συμπεριφορά των ανθρώπων της ομάδας ήταν τουλάχιστον αγενής, ενώ το ίδιο ισχύει και για μεγάλη μερίδα του κόσμου που μας έβριζαν εν χορώ από την αρχή ως το τέλος. Θεωρώ επίσης απαράδεκτο το να πηγαίνουμε για πρωινή προπόνηση και η γηπεδούχος ομάδας να έχει κλειδωμένες τις μπάλες».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-22, 25-15, 25-14

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου 7 (4/5 επ., 3 άσοι), Μπρίνκμαν 20 (9/22 επ., 9 άσοι, 2 μπλοκ, 75% υπ. – 58% άριστες), Οικονομίδου 9 (8/12 επ., 1 μπλοκ), Κιγιάκοβα 7 (7/20 επ., 40% υπ. – 40% άριστες), Βεργίδου 3 (2/3 επ., 1 άσο), Βίντοβιτς 14 (11/21 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Αρτακιανού -λ (59% υπ. – 47% άριστες) / Μουντάκη, Σκορδίλη.

Άρης (Σολκίδης) Πεσόα, Τυφλιώρη 4 (1/8 επ., 3 μπλοκ), Καετάνο 13 (11/31 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 64% υπ. – 36% άριστες), Γκάνο 7 (5/19 επ., 2 μπλοκ), Καλανταρίδου 4 (4/11 επ., 27% υπ. – 18% άριστες), Τσομπανίδου 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Ιακωβίδου -λ (48% υπ. – 24% άριστες) / Καψαμπέλη-λ, Κοσμά, Κούση 1 (1 μπλοκ), Γουγούση, Πλουμή 1 (1 άσο)