ΔΙΕΘΝΗ

Πήρε τον πρώτο τελικό η Βάσας του Αθανασόπουλου!

Πήρε τον πρώτο τελικό η Βάσας του Αθανασόπουλου!

Στην… πεπατημένη των τελευταίων ετών βαδίζει και φέτος – όπως όλα δείχνουν- ο Έλληνας νταμπλούχος τεχνικός Γιάννης Αθανασόπουλος. Ο “τιμονιέρης” της ουγγρικής Βάσας, οδήγησε τυην ομάδα της Βουδαπέστης στην 1η από τις 3 νίκες για τη διατήρηση των κεκτημένων στην Extraliga γυναικών Ουγγαρίας, επικρατώντας με 3-0 σετ της Κάποσβαρ στον α’ εντός έδρας τελικό του τίτλου.

Το “κάθε αρχή και δύσκολη” ίσχυσε το απόγευμα της Τρίτης 9 Απριλίου  στην πρεμιέρα των τελικών για τη Βάσας, μόνο στο α’ σετ, όπου βρέθηκε πίσω με 15-21.  Αφού έκαμψε όμως  δύσκολα με με μια φοβερή ανατροπή 26-24 τη σθεναρή αντίσταση των φιλοξενούμενων, στη συνέχεια η ομάδα του Αθανασόπουλου με τοπ σκόρερ τη Sillah (15π) έδωσε με 25-13 και 25-18 διαστάσεις θριάμβου στην “καθαρή” νικη της, γνωρίζοντας την αποθέωση από 800 φίλους της στην κερκίδα του Folyondár.

“Στην αρχή της συνάντησης, ήταν πολύ εμφανές ότι μας έλειπε ο ρυθμός του αγώνα και λόγω των τριών απουσιών μας, η αγωνιστική μας παρουσία δεν ήταν της ποιότητας που έπρεπε. Γι’ αυτό συγχαίρω τα κορίτσια, γιατί παρέμειναν ψύχραιμα στο πρώτο σετ, παρά το γεγονός ότι ήμασταν αρκετοί πόντους πίσω. Το γυρίσαμε και μετά νομίζω ότι ελέγξαμε το ματς. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μόνο 1-0, θα χρειαστούμε πιο επιθετική εμφάνιση αν θέλουμε να κερδίσουμε το Σάββατο” τόνισε ο Αθανασόπουλος, ενόψει του σαββατιάτικου β’ τελικού στο Κάποσβαρ.