ΔΙΕΘΝΗ

Play off Ιταλίας: Πρεμιέρα με ήττα για την Κούνεο της Ζακχαίου

Play off Ιταλίας: Πρεμιέρα με ήττα για την Κούνεο της Ζακχαίου

Με το… αριστερό μπήκε στην μάχη των πλέι οφ η Κούνεο της Κατερίνας Ζακχαίου, καθώς στην πρεμιέρα της Serie A γυναικών η ομάδα της Κύπριας διεθνούς άσου, γνώρισε απόψε στην Περούτζια την ήττα με 3-1 (27-25, 22-25, 25-21, 25-17) σετ από την τοπική ομάδα.

Είκοσι μία ημέρες μετά την ολοκλήρωση της κανονικής σεζόν, οι “ερυθρόλευκες γάτες” του Κούνεο, υπό τη νέα προεδρία του Αργεντίνου Χοσέ Καρτελόνε, αλλά και την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον τεχνικό Αντρέα Πιστόλα και την νέα σεζόν, δεν κατάφεραν στο α’ ματς των “16” του ιταλικού πρωταθλήματος, να ξορκίσουν στο PalaBarton της Περούτζια τον φετινό τους “κακό δαίμονα”.

Έτσι με την Κατερίνα Ζακχαίου να σταματά στους 10 πόντους με 10/18 επιθέσεις, η πιο έμπειρη Περούτζια της  σκόρερ των γηπεδούχων Ορτολάνι (20π) κατάφερε να κυριαρχήσει σε σερβίς και μπλοκ, πανηγυρίζοντας με την 3η της νίκη σε ισάριθμα ματς, την μισή πρόκριση στην επόμενη φάση. Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν η Ουγκουρεάνου των φιλοξενούμενων με 22 πόντους.

Πλέον το έργο της Κούνεο προβλέπεται πολύ δύσκολο ενόψει της ρεβάνς με την ομάδα της Ούμπρια, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου στο Pala UBI Banca. Η νικήτρια αυτής της διπλής αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει την  Igor Gorgonzola Novara στον προημιτελικό.