ΔΙΕΘΝΗ

Πλεονέκτημα τίτλου για τη Βάσας του Αθανασόπουλου

Πλεονέκτημα τίτλου για τη Βάσας του Αθανασόπουλου

Τον πρώτο λόγο στην κατάκτηση του τίτλου απέκτησε από χθες η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Βάσας, μετά τη νίκη της ομάδας του Γιάννη Αθανασόπουλου  με 3-1 (25-15, 25-22, 23-25, 25-15) επί της φιλοξενούμενης Swietelsky-Békéscsaba στον α’ τελικός των πλέι οφ της Extraliga γυναικών στη Βουδαπέστη.

Η ομάδα του Έλληνα ομοσπονδιακού τεχνικού της Τσεχίας παρουσία περίπου 900 φίλων της “μπήκε με το δεξί” στη μάχη της διατήρησης των κεκτημένων καθώς κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς προηγήθηκε με 2-0 και παρά την αντίδραση της φιναλίστ κατάφερε με την Αμερικανίδα τοπ σκόρερ Μπάνιστερ (28π) να φτάσει στη νίκη κόντρα στην πρώην ομάδα της διεθνούς διαγώνιας της Θέτιδας, Μαρίας Οικονομίδου.

Ικανοποιημένος για το α’ βήμα της ομάδας του δήλωσε ο τεχνικός της Βάσας, Γιάννης Αθανασόπουλος που γνωρίζει καλά ότι οι τελικοί έχουν ακόμη πολύ δρόμο και δεν έχει κριθεί τίποτα: “Όπως ήταν αναμενόμενο και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά, γιατί η 12ήμερη απουσία ήταν πολλή, τους έλειπε ο ρυθμός. Το μπλοκ-άμυνα  λειτούργησε πολύ καλά σήμερα για εμάς, σερβίραμε επιθετικά και χάσαμε το τέλος του τρίτου  σετ επειδή κάναμε λάθη και ήμασταν ανυπόμονοι. Καταφέραμε να το αλλάξουμε ξανά στο τέταρτο και κερδίσαμε επάξια, γιατί σήμερα ήμασταν η καλύτερη ομάδα, συγχαρητήρια στα κορίτσια. Περιμένω ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι την Τρίτη, και να θυμάστε, είναι ακόμα μόνο 1-0”.

Η συνέχεια  στη σειρά των τελικών θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη 2/5 , στο Békéscsaba, με τον φετινό τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...