ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πλούσια συμπεράσματα και βράβευση Μαργαρίτη στο Συνέδριο του ΣΦΕΕΟΠ

Πλούσια συμπεράσματα και βράβευση Μαργαρίτη στο Συνέδριο του ΣΦΕΕΟΠ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης για το βόλεϊ που πραγματοποιήθηκε 1 με 3 Ιουλίου και ξεχωριστεί θέση είχε η βράβευση του Θανάση Μαργαρίτη με το βραβείο «Μιχάλης Μαστρανδρέας».

Η ανακοίνωση του ΣΦΕΕΟΠ

Διεξήχθη με επιτυχία το 2ο Συνέδριο για την Ελληνική Πετοσφαίριση που διοργανώθηκε (1-3 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της Σ.Ε.Φ.Α.Α. στη Δάφνη) από τον Σύλλογο Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (ΣΦΕΕΟΠ) και τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα «Οργάνωση και Ανάπτυξη: Συμβολή στο μέλλον της ελληνικής Πετοσφαίρισης» χαρακτηρίστηκαν από πλούσιο προβληματισμό και πρωτότυπες εισηγήσεις που μπορούν να συμβάλλουν στη διατύπωση προτάσεων για την εξέλιξη του αγαπημένου μας αθλήματος.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν περίπου 50 ανακοινώσεις από πανεπιστημιακούς (ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Νίκο Μπεργελέ, Γιάννη Αυθίνο, Ελένη Ζέτου, Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, Γιάννη Αγγελονίδη, Δημήτρη Γαργαλιάνο, Ελισάβετ Ρουσάνογλου, Μαρία Ψυχουντάκη, Γρηγόρη Μαλουσάρη, Καρολίνα Μπαρζούκα), μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές και δημοσιογράφους που ασχολούνται με το βόλεϊ.

Ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα έδωσε το γεγονός ότι στο Συνέδριο συμμετείχαν πολλές και πολλοί νέοι επιστήμονες, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες με ειδίκευση στην πετοσφαίριση.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Κοσμήτορας της Σ.Ε.Φ.Α.Α.-Ε.Κ.Π.Α. καθηγητής Νίκος Γελαδάς, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γεν. Γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.ΠΕ. Κώστας Χαριτωνίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π. Ανδρέας Φράγκος και ο Πρόεδρος της Ο.Δ.Β.Ε. Σταύρος Μαυρικίδης.

Τους συνέδρους καλωσόρισε κάνοντας σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα του Συλλόγου ο Γεν. Συντονιστής του Σ.Φ.Ε.Ε.Ο.Π. Γιάννης Στουραΐτης.

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε κατά την απονομή του βραβείου «Μιχάλης Μαστρανδρέας» στον Θανάση Μαργαρίτη, αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού βόλεϊ, για την πολύτιμη και διαχρονική προσφορά του στις Εθνικές Ομάδες και το Ελληνικό βόλεϊ.

SFEEOP_MARGARITHS_VRAVEYSH SFEEOP_2_SYNEDRIO_GENIKH_3Την κεντρική προσκεκλημένη ομιλία του Συνεδρίου εκφώνησε η Καθηγήτρια της Σ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ. Ελένη Ζέτου με θέμα: «Η έννοια της ανάπτυξης» για την προώθηση της Πετοσφαίρισης προγράμματα, δράσεις-Ελληνική πραγματικότητα».

Στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Ανάπτυξη -Οργάνωση : Συμβολή στο μέλλον της Ελληνικής Πετοσφαίρισης» έκαναν ολιγόλεπτες τοποθετήσεις οι εκπρόσωποι των φορέων του αθλήματος: Ο Γεν. Γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.ΠΕ. Κώστας Χαριτωνίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π. Ανδρέας Φράγκος και ο Πρόεδρος της Ο.Δ.Β.Ε. Σταύρος Μαυρικίδης και ακολούθησε συζήτηση.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων ήταν η αναγκαιότητα, αλλά και η διάθεση για συνεργασία όλων των φορέων για την ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ.

SFEEOP_2_SYNEDRIO_GENIKH
Στη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου, διεξήχθησαν δύο σεμινάρια πρακτικής εφαρμογής προπονητικής μεθοδολογίας υπό την εποπτεία της Επ. Καθηγήτριας Σ.Ε.Φ.Α.Α. – Ε.Κ.Π.Α. Καρολίνας Μπαρζούκα: 1. Μέθοδοι εξέλιξης των συναρμοστικών ικανοτήτων στις αναπτυξιακές ηλικίες (υπεύθυνος Λεωνίδας Καραΐσκος) και 2: Μέθοδοι εκμάθησης της υποδοχής του σερβίς στην Πετοσφαίριση των ηλικιών ανάπτυξης (υπεύθυνος Κώστας Χριστοφιδέλης).

Τα πορίσματα του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν σύντομα και θα σταλούν στους φορείς του αθλήματος. Τις εργασίες παρακολούθησαν περίπου 200 σύνεδροι και στη λήξη το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Μάιο του 2020, στο 3ο συνέδριο για την Ελληνική Πετοσφαίριση.

SFEEOP_2_SYNEDRIO_GENIKH_2