ΔΙΕΘΝΗ

Ποδαρικό με «φρέσκες» φατσούλες (fotos)!

Ποδαρικό με «φρέσκες» φατσούλες (fotos)!

Με αρκετά νέα πρόσωπα θα κάνουν… ποδαρικό στην επανέναρξη της Bundesliga, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των διεθνών με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκρότήματα, οι γυναικείες γερμανικές ομάδες, καθώς πολλές εξ’ αυτών στο κυνήγι των φετινών τους στόχων ενισχύθηκαν με την απόκτηση διεθνών άσων του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

mari_hole

Ενισχυμένη με Χόλε η Allianz MTV

Η Κυπελλούχος Γερμανίας Στουτγκάρδη, του δικού μας β’ προπονητή Γιάνη Αθανασόπουλου απέκτησε την 25χρονη διεθνή ακραία της Νορβηγίας, Μάρι Άσε Χόλε (1.83μ), ως αντικαταστάτρια της τραυματισμένης Σαντόρ. Γεννημένη στην Ελβετία, από μητέρα πρώην διεθνή βολεϊμπολίστρια και πατέρα πρωταθλητή του σκι, η Σκανδιναβή άσος, μετά το ντεμπούτο της στην νορβηγική Κολ (2006-2009), μετέβη στις ΗΠΑ για να σπουδάσει. Εκεί αγωνίστηκε στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα με τις ομάδες των UCLA Bruins και Οhio State για να βρεθεί έπειτα από 4 χρόνια στην Γαλλία, με το πτυχίο της στις Επικοινωνίες και τα πρώτα της επαγγελματικά συμβόλαια της καριέρας της σε Ίστρ (2013-2014) και Μπεζιέ (2014-2015).

mari _hole 2

Με “προίκα” λοιπόν τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα Νορβηγίας (2007, 2008, 2009) από τη χώρα της και τους κερδισμένους τίτλους “τοπ σκόρερ” και “κορυφαίας επιθετικής” της γαλλικής Λίγκας με την Ιστρ, η Χόλε μεταπήδησε στην Στουτγκάρδη, όπου θεωρείται βέβαιο πως πέρα από τις επιθετικές της αρετές θα βοηθήσει τα μέγιστα και στην υποδοχή την ομάδα του Αθανασόπουλου, για να εκπληρώσει τους φετινούς στόχους της.

Επέστρεψε η “ιπτάμενη” Μπλομ

Η πρωτοπόρος της Βundesliga, Σβέριν έκανε την πιο δυνατή μετεγγραφή, καθώς “έντυσε” στα χρώματά της την 35χρονη διεθνή Ολλανδέζα αραία, Άλις Μπλομ. Η βραχύσωμη (1.78μ) πρωήν άσος των “οράνιε” το 2007, όπου στο Νίγκμπο της Κίνας κατέκτησαν το τρόπαιο του World Grand Prix της FIVB, μετά τους εγχώριους τίτλους ως παίκτρια της Dela Martinus και τηn “χρυσή” χρονιά 2010 στην τουρκική Φενερμπαχσέ (με νταμπλ Τουρκίας, Σούπερ Καπ, 2η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ), συνεχίζει τις πτήσεις της.

Alice_Blom

Έπειτα λοιπόν από το περάσματά της σε Ιταλία (Βίλα Κορτέζε, Μπούστο Αρσίτζιο) και Αζερμπαϊτζάν (Ιγκιταντσι Μπακού, Αζεράιλ Μπακού) η Αλίκη δεν επιστρέφει στη “Χώρα των θαυμάτων”,  αλλά μετά την παλιότερη θητεία σε Ουλμ και τον τίτλο του 2005 με Μίνστερ, στη Bundesliga για λογαριασμό πλέον της Σβέριν.

Μια… γαζέλα για τη Δρέσδη

Τέλος ενισχυμένη βρίσκει το 2016 και τη Δρέσδη, καθώς η γερμανική ομάδα απέκτησε την 26χρονη διεθνή Ρουμάνα μπλοκέρ της Βολερό, Nneka Obiamaka Onyejekwe. Γεννημένη στο Χάτεγκ από Νιγηριανούς διανοούμενους γονείς η πανύψηλη (1.89μ) “γαζέλα”έχει κι άλλα αδέλφια που ασχολούνται με τον αθλητισμό, εκ των οποίων ο Τσίκε, είναι πρωταθλητής του χαντμπολ.

Nneka_Obiamaka_Onyerjekwe

Η Onyejekwe ξεκίνησε την καριέρα της το 2007 στην Μέταλ Γκαλάτι, όπου κατέκτησε τρία συνεχόμενα νταμπλ και ένα πρωτάθλημα Ρουμανίας το 2010, μεταγράφηκε στην ελβετική Βολερό. Ως κάτοικος της Ζυρίχης η χαρισματική κεντρκή πανηγύρισε 3 νταμπλ (2011, 2012, 2013) και δύο ακόμη Σούπερ Καπ Ελβετίας (2010, 2011).

dec

Οι δυο τελευταίες της σεζόν ως αθλήτρια με ένεργό δράση, γιατί το 2015-2016 έμεινε για ένα διάστημα εκτός γηπέδων, την βρήκαν στις κοσμοπολίτικες Κάννες, όπου εκεί ως αθλήτρια της τοπικής Ρασίνγκ πανηγύρισε με την ομάδα της Ραβά δυο πρωταθλήματα Γαλλίας (2014, 2015), ένα Κύπελλο Γαλλίας, ενώ στη δεύτερη απόπειρα για να ζευαγρώσει τις “κούπες” αρκέστηκε στον τίτλο της φιναλίστ (2015).

Foto: J.M. Bertolotti